• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

NL Alert verstuurd in Berghem; brand onder controle, let op met deeltjes uit de brand!

De brandweer rukte vrijdagochtend in alle vroegte met groot materieel uit voor een brand bij logistiek bedrijf Vice Versa in Oss. De brandweer is aan het blussen op de Kanaalstraat in Oss. Even leek het vuur onder controle, maar in de vroege avonduren laaide het vuur

weer op.

Bewoners in de buurt en ook in Berghem ontvangen een NL Alert met een waarschuwing vanwege enorme rookwolken. Bewoners krijgen een waarschuwing om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. 

Meer info: Brand Vice Versa in Oss kost uren en extra mankracht om te blussen, NL-Alert verzonden of Brand in vriesloods Oss laait weer op na urenlange inzet

Brand bij bedrijf Vice Versa onder controle
Bij logistiek bedrijf Vice Versa aan de kanaalstraat 15 in Oss is op 3 mei in de vroege ochtend brand uitgebroken in een koelcel. In de ochtend van 4 mei is besloten het pand gecontroleerd uit de laten branden. Helaas is het pand van Vice Versa volledig uitgebrand. De brandweer heeft de omliggende panden kunnen redden. De gemeente Oss heeft een live blog met de laatste updates. Deze kunt u via www.oss.nl volgen.

De brand heeft een mooi logistiek bedrijf helemaal in de as gelegd. De brandweer heeft bewust gekozen om de brand niet meer te blussen, maar om deze gecontroleerd uit te laten branden. Daardoor ontstaat er ook minder rook. Als omwonenden geen rook zien of ruiken, mogen ramen en deuren weer open en mag de ventilatie aan.

Deeltjes uit de brand
Aan bewoners die deeltjes van de brand vinden in de tuin, op straat of op het voetbalveld, vragen we om ze op te ruimen. Trek wel stevige handschoenen aan. De deeltjes zijn niet gevaarlijk, maar mogelijk wel scherp. De materialen mogen in de kliko. Pas op met dieren, bijvoorbeeld met het uitlaten van de hond. Zorg dat ze niet in deeltjes stappen of ze opeten. Vind je grotere deeltjes op openbare plekken? Meld dit dan bij de gemeente. Zij ruimen dit op. Melden kan via www.oss.nl.

Duurzaamheidsplein gesloten
Het Osse Duurzaamheidsplein blijft wegens de brand zaterdag gesloten.

Live blog
Op de hoogte blijven? Via www.oss.nl wordt een live blog bij gehouden. Daar leest u de laatste updates.