• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghems gezin geëvacueerd in Slovenië en start een crowdfunding actie!

Familie Leichtenberg uit Berghem dacht een leuke vakantie te vieren in Slovenië, maar het liep helemaal anders af. Ze werden verrast door hevig noodweer, overstromingen en aardverschuivingen. Huizen, bruggen en wegen zijn verwoest. Dit is een van de ergste natuurrampen in de Sloveense geschiedenis. Ook het toerisme is getroffen. Meerdere campings en vakantiehuizen zijn verwoest. Dat heeft het Berghemse gezin ook ervaren. Mooiberghem kreeg dit bericht binnen van de familie Leichtenberg. 'Misschien heeft u ons

al wel op Omroep Brabant of het 6 uur journaal gezien van afgelopen maandag. We zijn teruggekeerd uit Slovenië nadat we daar geëvacueerd zijn. We zijn nooit in gevaar geweest en hebben zelf gelukkig ook geen schade, maar zaten wel een aantal dagen zonder stroom en bereik. Het thuisfront was erg in spanning'.

De familie Leichtenberg was samen met twee andere gezinnen op vakantie en werden verrast door de regenval en overstromingen. Zij konden hun vakantiehuis niet meer verlaten.

'Op zaterdag kwam er onverwacht een reddingswerker met een lier uit een helicopter voor ons huisje. Hij vertelde ons dat we een dag later geëvacueerd zouden worden. Ook heeft hij namens ons het thuisfront laten weten dat we okay waren'.

Martijn Leichtenberg liet weten; 'Eerst konden we ons huisje in de buurt van Luce niet verlaten, omdat dit ingesloten was door twee woeste riviertjes en de bruggen en wegen weggeslagen waren of onbegaanbaar waren geworden. Op zondag zijn we, nadat het water gezakt was, te voet een riviertje overgestoken naar de rest van het dorp waar alle Nederlanders zich verzameld hadden. Maar ook daar was geen verder verkeer mogelijk. Wel zijn we buitengewoon hartelijk en vrijgevig geholpen door de lokale bevolking. Uiteindelijk konden we op een veld in de helikopter stappen. Na te zijn geëvacueerd met een helikopter, zijn we naar de centrale noodopvang in Recica gebracht en van daaruit per bus terug naar Nederland'.

'Graag willen we iets terug doen voor de mensen die ons zo fantastisch geholpen hebben en waarvan sommigen zelf alles kwijt zijn. We hebben een crowdfunding actie gestart voor een gezin met twee jonge kinderen in Luce dat door een aardverschuiving hun huis zijn kwijtgeraakt'. Hierbij de oproep:

Hallo allemaal, wij zijn Joost, Mariken en Martijn en zamelen geld in voor Luce in Slovenië. Onze gezinnen verbleven daar in de buurt tot de evacuatie en zijn door de mensen daar buitengewoon goed geholpen ondanks hun eigen situatie. Ze leven daar vanuit het hart! Deze actie is voor een gezin met twee jonge kinderen die hun hele huis en alles daarin zijn kwijt geraakt door de overstroming en aardverschuivingen.

Help ons alsjeblieft hun leven weer op te bouwen. Leef van uit jouw hart! Deel deze actie ook alsjeblieft met zo veel mogelijk anderen. Samen maken we het verschil!

Super bedankt!!!

Crowdfunding actie voor gezin uit Slovenië! Help je mee???