• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Eerste editie D’n Pieck!

Categorie: verenigingen

dunpieckaankondigingDe eerste editie van D'n Pieck vindt op zaterdag 27 september 2014 plaats van 12:00 tot 17:00. D’n Pieck is het eerste evenement dat georganiseerd wordt door buurtvereniging Piekenhoef uit Berghem tijdens de landelijke burendag. Het wordt een dag voor jong en oud, waar iedereen kan deelnemen aan verschillende gratis activiteiten en workshops.

Er is van alles te doen en te beleven zoals straattheater, spellencircuit, een dreumeshoek voor de allerkleinste met een hooibad. Er is een reuze voorleesbank, een knutseltent, pony's, en nog veel meer. Er komen veel verenigingen zoals Theaterschool Joris, Sportschool Do-It, LTC Rackets, Amicitia, de Schaepskooi en stichting carnaval Berghem komt een echte carnavalspop maken met de kinderen.

Centraal op het terrein komt een Café met terras waar je onder het genot van een drankje geknipt kan worden door kapper Kuif of een prijs kan winnen bij het Rad van Fortuin. Ook Gijsbert Pieck van Tienhoven zal aanwezig zijn. 's Avonds is er aansluitend ook nog een gezellige buurt-BBQ. Natuurlijk zijn alle vriendjes en vriendinnetjes uit het dorp welkom in het Bospark tijdens D'n Pieck!

Het idee is vorig jaar ontstaan bij Jitka Bouwkamp, bewoonster aan de Landbouwlaan in de Piekenhoef. "Ik woon sinds 2007 met veel plezier in de Piekenhoef. In mijn wijk mis ik de bekendheid van alle activiteiten voor kinderen en volwassenen. Zoals bijvoorbeeld, dat ik vorig jaar kleutergym en de Bergse kwis ontdekte. Zo heb ik ook geen idee wat een carnavalsvereniging allemaal doet. Ik denk dat mijn buren ook meer willen weten over de activiteiten in Berghem."

De buurtvereniging wil met D’n Pieck bijdragen aan de leefbaarheid, saamhorigheid in de wijk, maar ook met de verbondenheid en integratie met de rest van ons dorp . " Leuk zeg....leven in de brouwerij, wat ik al ruim 2,5 jaar hoop, is gebeurd. Een leuke dag georganiseerd door jullie, petje af!" Aldus Ineke uit de Piekenhoef.

Info: www.buurtverenigingpiekenhoef.nl