DAW won met 0-4 uit tegen VV Heeswijk en houdt daardoor zicht op de titel.
DAW won met 0-4 uit tegen VV Heeswijk en houdt daardoor zicht op de titel. Foto: Marja Megens

2E: Boekel boekt zakelijke zege, Handel haakt af in titelrace

Voetbal 3.175 keer gelezen

HANDEL | VV Handel bleef tegen Union steken op een 0-0. Door dit puntverlies haken zij definitief af in de strijd om het kampioenschap. Onderin blijft het reuzespannend, alleen Avanti’31 pakte drie punten.

Door: Cis van Pinxteren

Boekel is nog maar drie hordes verwijderd van het kampioenschap. De uitwedstrijd in Overloon tegen SSS’18 werd soeverein met 0-3 gewonnen. Tim Schuijers, Guus Goossens en Yanick Groenendaal scoorden voor rust uit één counter, corner en vrije trap. Na de thee kon Boekel de kansen die het kreeg om uit te lopen niet afmaken. In een rommelige tweede helft bleef de 0-3 stand intact. Trainer Ron Spruit van SSS’18 was niet ontevreden. “We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld. In de eerste helft kregen we ook drie honderd procent kansen  maar maken die niet. Boekel en wij creëerden in de tweede helft weinig.” Zijn collega, Michiel Jans, had een verbeterpuntje voor zijn elftal. “We hadden wat vaker moeten scoren. Ik weet niet hoe het kan, maar we speelden in een matige tweede helft minder. De eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Heeswijk is het belangrijkst.” Ondanks dat het kampioenschap begint te leven in Boekel blijft de selectie en staf vooralsnog er ogenschijnlijk nuchter onder. De onoverkomelijke degradatie van SSS’18 is na vandaag een feit. Zij degraderen direct als hekkensluiter.

Bekerfinalist DAW zegeviert in Heeswijk
DAW won ook de uitwedstrijd tegen VV Heeswijk na de gewonnen halve finale met 3-1 donderdag van de districtsbeker tegen EVV Echt. Op een roze wolk reisde DAW dus af naar de nummer elf Heeswijk. Met 0-4 won DAW. Corik Megens brak al na negen minuten de ban door raak te koppen uit een corner van Jacco van der Heijden. Heeswijk kwam daarna meer in het spel voor zonder gevaarlijk te worden. DAW wordt geholpen door de scheidsrechter als die de bal op de stip legt na 41 minuten. Hidde van der Heijden werd in de rug geduwd volgens de arbitrage. Mark Megens scoorde de 0-2. Volgens Heeswijk-trainer Mark Strik was dit een makkelijk gegeven strafschop. “De aanvaller van DAW probeert een bal die drie meter hoger is te halen en valt voorover. Hij werd naar mijn mening niet door twee handen in de rug geduwd. Wij hadden vlak daarvoor ook een penalty kunnen krijgen.” DAW maakte de wedstrijd dood door vlak voor rust nog de 0-3 te maken via Siem van Merwijk. In de tweede helft speelt DAW de wedstrijd uit en ontbreekt het bij Heeswijk aan stootkracht om gevaarlijk te worden. De 0-4 komt op naam van Hidde van der Heijden die in de 52e minuut scoort op aangeven van Bart Spierings. Trainer Rob van der Ven kon daarna nog wat spelers sparen. “DAW kan zich gaan voorbereiden op de bekerfinale tegen UDI’19.” DAW speelt op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, de bekerfinale tegen de buurman UDI’19. Heeswijk moet volgende week vol aan de bak tegen Boekel Sport. “We hebben nog een zwaar programma voor de boeg waarin we nog minimaal vier punten moeten pakken om de directe degradatie te ontlopen”, aldus Strik. Zes spelers van Heeswijk hebben momenteel last van blessures.

Gehavend Eendracht’30 sleept punt eruit tegen wisselvallig Schijndel
Het is vijf keer negentig minuten voor twaalf in Mook. Eendracht’30 moet de punten pakken om Heeswijk in te halen en zo directe degradatie te ontlopen. Na het gelijkspel van vorige week met 2-2 tegen Avanti’31, was er opnieuw een match tegen een Schijndelse ploeg. Schijndel/De Wit kwam al in de vijfde minuut op een 0-1 voorsprong. Tijn Niemeyer scoorde. Schijndel had het overwicht. Tegen de verhoudingen in knokte Eendracht zich terug. Thijn van der Zand kopte de 1-1 binnen uit een corner. Schijndel kwam desondanks weer op voorsprong voor rust door een eigen doelpunt van Eendracht. De tweede helft bleef Schijndel kansen missen. En wie verzuimd te scoren, krijgt er een om zijn of haar oren. Lars Koopman werd tien minuten voor tijd geduwd en viel in het strafschopgebied. De arbiter van dienst legde hem, tot ontzetting van Schijndel, op de stip. “Na een licht duwtje viel de aanvaller van Eendracht als een stervende zwaan op de grond. Ik vond het absoluut geen penalty. De scheidsrechter floot eerder in de wedstrijd ook al niet voor overtredingen”, reageerde de trainer van Schijndel/De Wit Patrick Methorst. Terecht of niet, Daley Hoogakker bracht de score gelijk vanaf de stip. Eendracht hield daarna stand en sleepte zo een punt eruit. Eendracht trad aan met een gehavende ploeg vanwege drie schorsingen en een aantal afwezige NEC-supporters die een bekerfinale in de Kuip boven Sporpark De Maasvallei verkozen. Eendracht’30 komt door dit puntje op twee punten achterstand van Heeswijk. Schijndel voelt zich tekort gedaan. Methorst: “We missen in de tweede helft zes kansen. Wij hebben twee punten te weinig gepakt. Daar zijn we doodziek van.” Schijndel zakt naar de zesde plek.

Avanti stort Prinses Irene in crisis
Avanti’31 schreef drie punten bij na een 5-2 thuisoverwinning tegen Prinses Irene. De Schijndelse blauwwitten lieten er geen gras over groeien. Jip Schippers en Teun Kuijpers zorgden voor de 1-0 en 2-0 binnen vijftien minuten. Met een ruststand van 2-0 gingen beide ploegen de rust in. Avanti pakte de draad direct op in de tweede helft. De familie Van der Heijden was hofleverancier bij de 3-0. Mees legde de corner voor op zijn broer Toon van der Heijden. Prinses Irene vocht zich terug. Job van Schijndel scoorde in Schijndel de 3-1. Een eigen doelpunt van Avanti zorgde voor de 3-2 in de tachtigste minuut. Avanti maakte het zo onnodig spannend voor het thuispubliek. In de counter stelde de ploeg van Stephan Hesemans orde op zaken. Jip Schippers scoorde zijn tweede en derde van de middag en bracht de eindstand zo op 5-2. Hesemans: “In een goede wedstrijd hebben we goed en terecht gewonnen. Voor rust hadden we het al moeten beslissen.” De trainer van Prinses Irene, Ton Berens, vond dat zijn ploeg elkaar in de steek liet. “We streden niet als team en liepen niet het vuur uit de sloffen voor elkaar. Het is geen vijf voor twaalf meer, maar echt twaalf uur. De absolute wil om een doelpunt te voorkomen ontbrak. We hadden ook nergens recht op vandaag want we hebben gewoon gefaald in agressief spel.” Het negatieve gat met de streep is voor Prinses Irene momenteel drie punten. Avanti doet goede zaken en loopt drie punten uit tegen concurrenten.

Handel schiet losse flodders in schiettent
Handel is afgehaakt in de titelstrijd na een 0-0 gelijkspel tegen Union. Voor de vierde keer in de laatste vijf wedstrijden speelt Handel gelijk. Trainer Sander Janssen zag wel een stijgende lijn in het veldspel. “We waren met name in de tweede helft dominant en wilden voetballen. Het leek wel een kermis, het was een schiettent. We misten alleen de kansen, zelfs vanaf de stip.” Teun Graat faalde in de 65e minuut vanaf elf meter. Door een uitblinkende keeper van Union scoorde Handel niet. Het gat met de koploper loopt zo uit naar negen punten. Janssen: “We gaan de komende weken vrijuit voetballen en ons klaarstomen voor de nacompetitie.” Handel heeft als nummer drie maar liefst twaalf punten voorsprong op de nummer vier met nog vier wedstrijden te gaan.

Rhode luidt noodklok tegen Berghem Sport
Rhode en Berghem Sport staan respectievelijk vijfde en negende in 2E. Dat gezegd hebbende, bedraagt het verschil slechts één puntje. Een zespuntenwedstrijd mag je dit affiche dus gerust noemen. Rhode sprintte uit de startblokken. De Berghemse keeper Joeri Theunisse hield zijn doel schoon toen hij een gevaarlijke één-op-één situatie keerde. Rhode kreeg na een kwartier een strafschop. Mark van der Zanden verzilverde die kans. Berghem Sport ging daarna meer aanvallen. Sem van Vugt scoorde de 1-1 in de 25e minuut. Daarna had Berghem het overwicht in het restant van de eerste helft. Tot scoren kwam het elftal van Ton Kosterman echter niet. De tweede helft nam Rhode meer het initiatief. Beide ploegen konden alleen niet de winnende maken. Beide trainers, Theo van Lieshout (Rhode) en Ton Kosterman (Berghem Sport), vonden het een terecht gelijkspel. “De tweede helft kwam Rhode meer in zijn spel. Wij hadden in de eerste helft op 1-2 kunnen komen. We koesteren één punt”, zei Kosterman. Zijn collega Van Lieshout was tevreden over de instelling van zijn team. “Ik heb vandaag een Rhode gezien wat in tegenstelling tot de afgelopen weken speelde met lef en durfde door te dekken. Ieder punt telt.”