Deze dode ree werd eind februari door de boswachter aangetroffen op Herperduin. Het dier was opgejaagd en doodgebeten door een loslopende hond.
Volledig scherm
Deze dode ree werd eind februari door de boswachter aangetroffen op Herperduin. Het dier was opgejaagd en doodgebeten door een loslopende hond. © Wouter van den Dungen

Dode reeën gevonden in de bossen Herperduin, baasjes loslopende honden gaan op de bon

HERPEN - Wie niet horen wil moet maar voelen. Handhavers van de gemeente Oss en de provincie hebben afgelopen week boetes uitgedeeld aan bezoekers van Herperduin die er hun hond los laten lopen. Dat kostte al het leven aan verschillende reeën.

29 reacties

  • Jan Verhoeks

    1 maand geleden
    Duizend euro boete en hond in beslag nemen
  • Harry Oakley

    1 maand geleden
    Hou toch eens op om eigenaren van een hond aan te duiden met het mallotige woord "baasjes"......
  • Thierry Dullaart

    1 maand geleden
    Ach t blijft moeilijk he om een hond aan de lijn te houden laat staan opvoeden. Wel zeiken dat de wolf hier niet hoort .
  • JW Roskam

    1 maand geleden
    Of het nu gaat om loslopende honden met eigenwijze baasjes, of fietsen in het winkelgebied waar je niet mag fietsen, op allerlei verboden worden regels massaal overtreden en handhavingen zijn een compleet lachertje. Handhaaf dan ook eens echt!. Hond afpakken, fiets in beslag nemen, telefoon inleveren, zulk soort straffen moet je invoeren. Geldboetes hebben totaal geen nut. Verkeersregels overtreden? Auto kwijt. Zooo simpel. Moet je eens opletten hoe de mensen zich dan gaan gedragen.
  • Willem Piet

    1 maand geleden
    In tegenstelling tot wolven zijn honden geen bedreigde diersoort. Eerst een paar weken waarschuwen, vervolgens direct afschieten. Tussenstap kan zijn zo'n voorstel van de BBB opjagen met een paintballgun.