Liveblog

112-nieuws: reanimatie na val in water • politiebusje botst met auto

21 april 2023 om 15:06 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Liveblog is gesloten

21.57

Politiebusje botst met auto

In het centrum van Roosendaal zijn vanavond een politiebusje en een auto tegen elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Brugstraat met de Burgemeester Prinsensingel. Het is nog onduidelijk of er iemand gewonden is geraakt. Er is in elk geval (nog) niemand naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.21

Reanimatie na val in water

Er is zojuist iemand door hulpdiensten uit het water gehaald aan de Molenwijk in Boxtel. De persoon, van wie de identiteit niet gedeeld is, moest na de val worden gereanimeerd. Er landde ook een traumahelikopter. Het is onduidelijk hoe de persoon in het water terecht is gekomen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.58

Blikseminslag in Rijen

In een huis aan de Tuinstraat in Rijen is vanavond de bliksem ingeslagen. Door de inslag ontstond er brand op het dak. De bewoners waren zelf begonnen met blussen voordat de brandweer arriveerde. Bij aankomst van de brandweer moest eerst een elektrische poort worden geopend, door de stroomuitval zorgde dit voor wat oponthoud. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Ook een hoogwerker van de brandweer uit Tilburg werd ingezet. Volgens een agent is de bliksem ingeslagen in de zonnepanelen waardoor de brand is ontstaan.

20.26

Frontale botsing in Tilburg

Op de Burgemeester Baron Van Voorst Tot Voorstweg in Tilburg zijn zojuist drie mensen gewond geraakt. Ze zaten in twee auto's die frontaal op elkaar waren gereden. Het is nog onduidelijk hoe de botsing kon gebeuren. De weg is afgesloten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.22

De A58 is weer open

Na het ongeluk tussen Moergestel en Best in de snelweg A58 weer helemaal vrij.

17.46

Ongeluk A58 zorgt voor file

Een ongeluk op de snelweg A58 zorgt van Tilburg richting Eindhoven voor een file, omdat de linker rijstrook is afgesloten. Tussen Moergestel en Best is nu over ongeveer 8 kilometer sprake van stilstaand of langzaam rijdend verkeer. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

16.26

Busje vliegt in brand

Aan de Hei in Mariahout is een busje in brand gevlogen terwijl de bestuurder achter het stuur zat. De man kon de bus nog in de berm zetten en wist zonder verwondingen uit te stappen. Het is onduidelijk waarom de bus spontaan in brand vloog. De brandweer heeft de brand geblust, maar de bus is verloren gegaan.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.24

Paarden op hol geslagen

Op de Balsvoortseweg tussen Boxtel en Oisterwijk zijn eerder deze middag de paarden van een paardenkar op hol geslagen. Dat gebeurde nadat de paarden verstrikt raakten in de touwen van de kar Een van de mensen die op de kar zaten, raakte lichtgewond. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.09

Veel vertraging op A16

Twee rijstroken van de snelweg A16 van Breda richting Rotterdam zijn sinds kwart voor drie vanmiddag afgesloten na een ongeluk bij Hendrik-Ido-Ambacht. De afsluiting leidde rond kwart over drie 's middags tot een 8 kilometer lange file vanaf Moerdijk, goed voor 40 minuten vertraging.

15.00

Voorwerpen op A2

De rechter rijstrook van de A2 van Utrecht richting Den Bosch is vanmiddag afgesloten bij Rosmalen. Daar liggen voorwerpen op de weg. De afsluiting van de rijstrook leidde rond drie uur vanmiddag tot een 15 kilometer lange file vanaf knooppunt Everdingen, goed voor 20 minuten vertraging.

14.36

Man in gestolen auto

Een 30-jarige man uit Roosendaal is afgelopen nacht aangehouden nadat surveillerende agenten hem zagen rijden in een auto die als gestolen geregistreerd stond. De man wordt verdacht van heling en is vastgezet. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. Uit onderzoek blijkt dat de bestuurder ook geen geldig rijbewijs heeft. Hiervoor krijgt hij een proces-verbaal. De eigenaar van de in Leiden gestolen auto is op de hoogte gebracht.

14.29

Bejaarde vrouw bestolen

Een hoogbejaarde vrouw uit Deurne is het slachtoffer geworden een nep-bankmedewerker. Hij belde haar en maakte haar wijs dat er verdachte transacties zouden hebben plaatsgevonden op haar rekening. Later kwam een nep-koerier haar bankpas ophalen. Daarmee werd vervolgens nog dezelfde dag op verschillende plaatsen in Helmond gepind. Alles bij elkaar kostte dit de vrouw honderden euro's.

Van de rekening van de bejaarde vrouw uit Deurne werden honderden euro's gepind (foto: politie).
Van de rekening van de bejaarde vrouw uit Deurne werden honderden euro's gepind (foto: politie).
Deze man stal geld met de pinpas van de bejaarde vrouw uit Deurne (foto: politie).
Deze man stal geld met de pinpas van de bejaarde vrouw uit Deurne (foto: politie).
14.26

Man vermist in Oploo

Een 61-jarige man wordt sinds vanmiddag vermist in Oploo. De man is blank, heeft grijs haar en is kalend, meldt Burgernet. Op het moment van zijn verdwijning droeg de man een groene kersttrui, een blauwe jas met een reflectiestreep en zwarte werkschoenen. Hij werd het laatst gezien op de Deurneseweg.

14.12

Ongeluk op N615

De N615 van Beek en Donk richting Gerwen was vanmiddag enige tijd afgesloten bij de aansluiting van de N279 ter hoogte van Aarle-Rixtel. Daar gebeurde een ongeluk.

13.35

Vrouwen gewond bij botsing Lieshout

De drie mensen die vanochtend gewond raakten bij een botsing op de Deense Hoek in Lieshout zijn allemaal vrouwen. Dat meldt een 112-correspondent. Een vrouw is de bestuurster van een van de twee betrokken auto's. De andere twee waren passagier in de andere auto. Die werd door een man bestuurd. De man raakte niet gewond. Vermoedelijk ging het mis toen de automobiliste de auto wilde draaien en ze de tegemoetkomende auto over het hoofd zag.

12.14

Twintig processen-verbaal in anderhalf uur tijd

Tijdens een bromfietscontrole op de Heuvel in Tilburg deelden agenten en boa's gistermiddag in nog geen anderhalf uur tijd twintig processen-verbaal uit. Vijf bekeuringen werden gegeven vanwege het rijden met een te hoge snelheid en een vanwege het rijden zonder rijbewijs. Acht bromfietsers droegen geen verplichte helm. Eén bromfietser reed door het voetgangersgebied en vijf reden op het fietspad in plaats van op de rijbaan.

11.27

Drugslabs ontdekt

Aan de Sigarenmaker, een straat in Eersel, op bedrijventerrein De Haagdoorn vlakbij de snelweg A67, en aan De Stad in Hooge Mierde zijn in werking zijnde drugslabs ontdekt. Het gaat om productielocaties van synthetische drugs. Vier mensen zijn aangehouden.

LEES OOK: Twee drugslabs ontdekt, vier mensen aangehouden

De gevonden drugslabs waren in werking (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De gevonden drugslabs waren in werking (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Ook in Hooge Mierde werd een drugslab ontdekt (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Ook in Hooge Mierde werd een drugslab ontdekt (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
11.17

Gewonden bij botsing Lieshout

Twee auto's zijn vanochtend op elkaar gebotst op de Deense Hoek in Lieshout. Hierbij raakten drie mensen gewond. Vanwege de ernst van de situatie landde een traumaheli. De gewonden zijn in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De weg is gedeeltelijk afgesloten voor onderzoek.

Hoe de aanrijding op de Deense Hoek in Lieshout kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Hoe de aanrijding op de Deense Hoek in Lieshout kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op de Deense Hoek in Lieshout (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op de Deense Hoek in Lieshout (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
11.10

Noodlanding op vliegbasis Woensdrecht

Op vliegbasis Woensdrecht vond vanochtend een noodlanding plaats. Over waarom dit gebeurde, doet een woordvoerster geen mededelingen.

10.31

ANWB waarschuwt voor drukte op weg

De ANWB verwacht vanmiddag extra drukte op de weg vanwege de start van de meivakantie en omdat er in heel het land zware buien zijn voorspeld. "Dus dat gaat elkaar wel tegenkomen", vertelt een woordvoerder van de ANWB, die verwacht dat de verkeersdrukte rond het middaguur zal beginnen. "Vooral op wegen vanuit de Randstad richting het zuiden en oosten wordt drukte verwacht."

09.47

Spookrijdster in Eindhoven

Een 29-jarige vrouw was gisteren aan het spookrijden in de John F. Kennedylaan in Eindhoven. De politie zag dit via de videosurveillance en ging achter de vrouw aan. Ze vertelde dat ze onderweg was naar het ziekenhuis. "Om te voorkomen dat ze ongewild meer mensen meenam naar het ziekenhuis hebben we haar met een bekeuring van 289 euro de goede kant opgestuurd", liet een woordvoerder van de verkeerspolitie vanochtend weten.

Wachten op privacy instellingen...
06.34

Code geel

In het hele land geldt vrijdagavond code geel vanwege plaatselijke onweersbuien. Het KNMI verwacht dat tijdens deze buien zware windstoten kunnen voorkomen van 60 tot 70 kilometer per uur. Ook kan er plaatselijk in korte tijd veel regen vallen en is er een kleine kans op hagel. Verkeer kan volgens het KNMI last hebben van de onweersbuien. Rond middernacht zullen de buien langzaam afnemen.

00.12

Auto slaat over de kop

Een vrouw is de macht over het stuur van haar auto verloren op de N605 in Boekel. Ze sloeg vervolgens over de kop en belandde in een droogstaande sloot. De vrouw is nagekeken in de ambulance, maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision
23.30

Busje uitgebrand in Berghem

Aan het Perzikkruid in de Berghemse wijk Piekenhoef is donderdagavond laat een busje volledig uitgebrand. Ook een auto die ernaast geparkeerd stond, raakte beschadigd. Het is nog onduidelijk waardoor de brand is ontstaan.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!