Afbeelding

Cafe Roots, Berghem: Dean Owens and the Sinners

Kunst en cultuur 1.334 keer gelezen

BERGHEM | Dean Owens begint een grote meneer te worden in de wereld van de Americana. En dat is niet op de laatste plaats te danken aan de intensieve samenwerking met John en Joey van de wereldberoemde band Calexico.

Met als grote blikvanger of oorworm natuurlijk zijn prachtige album Sinner’s Shrine. Dat stormde de Euro Americana Charts binnen, haalde zelfs 2 maanden de door majors gedomineerde Official Americana Charts in Engeland, werd door de lezers van Americana UK uitgeroepen tot album van het jaar 2022 en behaalde bij de lezerspoll van Heaven Magazine in Nederland een eervolle tweede plaats. 

Afgelopen oktober maakte deze Schotse troubadour niet alleen grote indruk op het Utrechtse Ramblin’ Roots Festival met zijn band The Sinners, maar veroverde hij met zijn doorleefde donkere stem ook de harten van de bezoekers van live @ Paulus in Oss waar hij solo optrad. Om zijn nieuwe CD El Tiradito te promoten komt deze Schotse troubadour weer naar Nederland voor een serie optredens. 

Daarbij doet hij op woensdag 19 april ook Cafe Roots in Berghem aan, wat mogelijk wordt gemaakt door de nauwe banden die zijn platenlabel heeft met dit klein maar fijne muziekpodium. Zijn begeleidingsband The Sinners zal hem daarbij ondersteunen en de fraaie woestijnsferen van zijn laatste albums inkleuren met bas, gitaar en trompet. 

Het optreden wordt mete georganiseerd met Railroad Roots-Oss en begint om 20:00, Cafe Roots is te vinden aan de St. Willibrordusweg 47 in Berghem.
Entree is 15 euro en kaarten zijn te bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/DeanOwens

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant