Spelers van Berghem Sport.

1D: Eerste overwinning van Berghem Sport een feit, TOP valt tegen en verliest

Voetbal 1.589 keer gelezen

BUSSUM/BERGHEM | De eerste overwinning van Berghem Sport dit seizoen is een feit. De Berghemnaren wonnen met 1-3 bij SDO en daarmee is direct de aansluiting gevonden met de ploegen er net boven op de ranglijst.

door Leon Voskamp

Vorige week werd thuis tegen Leones al het eerste punt van dit seizoen gepakt, vandaag volgde de eerste overwinning. Dat zag er in de beginfase van het duel nog niet naar uit, want al na 2 minuten opende SDO de score uit de eerste aanval: 1-0. Lang bleef het antwoord van de gasten niet uit. Eerst was het Valentijn Smits, die een voorzet van de rechterkant binnenwerkte. En kort daarna was het Bram Gloudemans die Berghem Sport op voorsprong bracht: 1-2. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft koos SDO voor de aanval, maar de bezoekers wisten de viermansaanval goed tegen te houden. De goal viel aan de andere kant toen Wessel Theunisse een bal ‘binnen frommelde’. Het bleef ondanks diverse hachelijke momenten bij 1-3. “Wij hadden wat geluk vandaag, maar dat is in eerdere wedstrijden weleens anders geweest”, aldus een eerlijke trainer Stef Sijbers. “Het was al met al een verdiende overwinning, de jongens hebben het uitstekend uitgevoerd. We hebben een jonge groep met allemaal eigen jongens die duidelijk stappen maken.”

TOP - Voorwaarts T 2-4
De volgende tegenstander van Berghem Sport -en tevens de laatste voor de winterstop- is TOP. De Berghemnaren zullen met vertrouwen de ‘buurman’ ontvangen. Sijbers: “Al blijft een derby altijd een wedstrijd op zich.”
TOP viel op eigen veld -normaal gesproken toch bijna een garantie op een succes- tegen tegen Voorwaarts T. De gasten uit Twello kwamen twee keer op voorsprong, maar dankzij Sam van Veldhoven en Aram Pusters kwamen de Ossenaren op gelijke hoogte. Op de 2-3 had TOP geen antwoord en het werd uiteindelijk ook nog 2-4. Een pijnlijke nederlaag, waardoor de aansluiting met de subtop voorlopig verloren is.