Het verouderde Golfbad in Oss. (Foto: Hans van der Poel)
Het verouderde Golfbad in Oss. (Foto: Hans van der Poel)

Oss krijgt nieuw zwembad dat toekomstgericht is en kan rekenen op breed draagvlak

Algemeen 3.253 keer gelezen

OSS/BERGHEM | Het nieuwe zwembad in de gemeente Oss moet een recreatief golfslagbad worden, waarin plek is voor de bekende berenbaden, een doelgroepenbad van 250m2, een instructiebad van 375m2 en een wedstrijdbad van 525m2. Dat hebben de gebruikers, de exploitant van het Golfbad en de gemeente Oss samen bepaald.

Het huidige Golfbad heeft het einde van zijn bouwkundige en technische levensduur bereikt. De raad had eerder al bepaald dat het Golfbad aan vervanging toe is. De afgelopen twee jaar hebben gebruikers en exploitant van het huidige Golfbad en de gemeente intensief met elkaar gesproken over het gewenste nieuwe zwembad in Oss en de kosten daarvan. 

Het plan dat er nu ligt is volgens wethouder sport Jacco Peter Hooiveld duurzaam, toekomstgericht en financieel verantwoord: “Ik ben blij dat we weer een stap hebben gezet op weg naar het nieuwe zwembad. We kunnen nu echt aan de slag met het ontwerp van een nieuw, modern en duurzaam zwembad waar plaats is voor recreatief zwemmen, zwemles, wedstrijdzwemmen en meer.”

De organisatie gaat in 2023 aan de slag met het maken van een definitief ontwerp voor het zwembad en met de voorbereiding op de aanbesteding van de bouw in 2024. De gemeente verwacht dat medio 2024 de bouw kan starten, met oplevering in de eerste helft van 2026. 

De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over het toekomstige golfslagbad. In de programmabegroting 2023-2026 is al rekening gehouden met de financiële gevolgen van het nieuwe zwembad aan de Osseweg in Berghem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant