Het Hoessenbosch Festival 2022 op vrijdagavond. (Foto: Bobbie Photography/Bobbie van den Bosch)
Het Hoessenbosch Festival 2022 op vrijdagavond. (Foto: Bobbie Photography/Bobbie van den Bosch) Foto: Bobbie Photography/Bobbie van den Bosch

Jong en oud geniet van geslaagde editie Hoessenbosch Festival

Human Interest 1.529 keer gelezen

BERGHEM | Met een kleine 12.000 tevreden bezoekers verdeeld over vier dagen, kijkt de organisatie van het Hoessenbosch Festival in Berghem terug op een bijzonder geslaagde zevende editie. “Het was één groot feest voor jong én oud”, aldus organisator Cor Strijbosch.

In de volksmond wordt Cor Strijbosch ook wel de Jan Smeets van Berghem genoemd. Hij is dan ook het enige bestuurslid van Stichting Berghem Events - organisator van het festival - die sinds dag één betrokken is bij het ontstaan van het Hoessenbosch Festival. “Maar daar houdt de vergelijking ook wel op”, lacht Cor, terwijl hij samen met het team van vrijwilligers druk doende is met het afbreken van het festival, dat zoals elk jaar plaatsvond op het uitgestrekte terrein van Openluchttheater Hoessenbosch in de bossen bij Berghem. 

Over het verloop van de zevende editie kan hij kort zijn. “Het had echt niet beter kunnen verlopen”, glundert hij: “Zo heeft de keuze om van twee naar vier dagen te gaan geweldig uitgepakt. Daardoor hebben we nog meer bezoekers kunnen ontvangen. Zij hebben genoten van een ongekend aantal optredens en acts op zes sfeervolle podia en van een randprogramma boordevol activiteiten met echt voor ieder wat wils. Van vroeg in de middag tot in de late uurtjes. De hele dag door was er van alles te doen. Als festival hebben we dit jaar dan ook grote stappen gezet. Dat smaakt absoluut naar meer.”
Een festival van een dergelijke omvang organiseer je natuurlijk niet met een paar man. Laat staan alleen. Daar heb je de steun van heel veel vrijwilligers en sponsoren voor nodig. Niet alleen uit je eigen dorp, maar uit de hele omliggende regio. Vandaar dat Cor zo blij is dat de verbinding met de regio steeds meer vorm krijgt. “Dat zag je ook terug op de businessavond op donderdag waar de ondernemersverenigingen uit nagenoeg alle omliggende plaatsen bij aanwezig waren”, aldus Cor, die alle vrijwilligers en sponsoren hartelijk wil bedanken voor hun steun en inzet: “Hopelijk mogen wij volgend jaar weer op jullie betrokkenheid rekenen.”
De nieuwe datum is inmiddels bekend. De achtste editie van het Hoessenbosch Festival staat gepland van donderdag 31 augustus tot en met zondag 3 september 2023.
(Foto: Bobbie Photography)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant