Leones - Berghem Sport. (Foto: Jo van Herpen)

1C: Donny van Herpen schiet Berghem Sport naar winst, Rhode en HVCH spelen gelijk

Voetbal 2.467 keer gelezen

De Zlatan Ibrahimovic van de amateurvelden. Zo mogen we Donny van Herpen wel omschrijven. Hij loopt tegen de 40 jaar aan, maar nog steeds is hij van onschatbare waarde voor Berghem Sport. De spits scoorde vandaag op bezoek bij Leones twee keer en bezorgde zijn ploeg daarmee drie punten: 1-2.

Of de overwinning in Beneden-Leeuwen helemaal verdiend was? “Zwaarbevochten past het best bij deze overwinning”, zegt Berghem Sport-trainer Willem van der Burgt. “We hadden ook wat geluk aan onze zijde.”

Erp - Woezik 2-2
Woezik kwam al na ruim een minuut op voorsprong in Erp. Na de vroege voorsprong was de rest van de eerste helft in evenwicht. Erp kreeg via Koen van Deurzen een kans, maar zijn kopbal miste kracht. Al vroeg in de tweede helft was het wel raak bij de thuisploeg. Luuk van der Steen kwam door op rechts en bediende Roy Verhagen, die hard bij de tweede paal binnenkopte. Erp ging door en voelde dat er meer te halen was. Emiel van der Sanden trok de bal na een uur spelen terug op Joep Offermans en die scoorde in de verre hoek. Na de 2-1 nam Woezik de regie over en werd Erp teruggedrongen. De thuisploeg kreeg met een uitval wel een enorme kans op de 3-1, maar Yoeri Vissers schoot voorlangs. Geen beslissing en aan de andere kant sloeg Woezik toe. Ossenaar Furkan Alakmak gaf op de linkerflank de bal strak voor en die werd keurig afgerond. Erp-trainer Jurgen van Wanrooij: “Ik heb gemengde gevoelens na het gelijke spel.”

TOP - Nemelaer 2-2
TOP was heel dicht bij een overwinning op de eerste speelronde. Nemelaer sloeg echter in de extra tijd toe en kwam via Kevin van Kempen op 2-2.
In de eerste helft was het TOP dat via Joeri Cuppen en Paul van der Vlist een 2-0 voorsprong nam. Na wisseling van speelhelft ging de Osse formatie voor de 3-0 en daarmee de beslissing van de wedstrijd. Die goal viel niet en aan de andere kant was het wel raak via Joeri Vugts. TOP-trainer Bas Gösgens: “We speelden de eerste helft echt goed, we waren dominant. Na zo’n 70 minuten zagen we echter dat de pijp bij meerdere jongens leeg was. We kampten met de nodige blessures en Paul van der Vlist moest al na drie kwartier naar de kant. Ook Gijs Appeldoorn was niet helemaal fit, maar speelde wel. Vanwege onze smalle selectie moest ik Frank Wijdeven opstellen, ondanks dat hij net terug van vakantie was. Waar ik van kan genieten, is dat er opnieuw jonge jongens zich laten zien bij TOP. Casper van Druten speelde geweldig en linksachter kreeg Stijn van der Tas de kans. Zonde dat hij met een foutje aan de basis stond van de 2-1, want hij speelde zo sterk.” In de extra tijd viel ook nog de 2-2. “In de absolute slotfase miste Johan Reuvers van het zaterdagteam nog een grote kans, anders hadden we alsnog gewonnen. Dat de gelijkmaker zo laat valt, is jammer, maar ik ben erg trots op mijn ploeg. Als je dit de komende maanden kunt volhouden, dan ben ik ervan overtuigd dat we heel veel punten gaan pakken.”

TOP - Nemelaer.

Rhode - HVCH

Rhode - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)

Het duel tussen Rhode en HVCH kreeg geen winnaar, maar volgens Rhode-trainer Hans Lathouwers was het publiek de grote winnaar. “Het was een zeer enerverende wedstrijd. Het kan ook zomaar 3-1, 1-3 of 4-4 kunnen worden.” De doelpunten werden gemaakt door Simon van de Wetering (1-0 na ruim 20 minuten) en in de slotfase door invaller Kenan Hammink (1-1). Rhode raakte een keer de lat, maar ook HVCH had pech dat de lat twee keer werd geraakt. Lathouwers: “Voetballend gezien was HVCH beter omdat wij inzakten. Maar als wij er uitkwamen, waren we direct supergevaarlijk. Dat inzakken gaan we vaker laten zien dit seizoen. We kunnen echt wel voetballen, maar sommige ploegen zijn zo goed dat wij het echt niet open kunnen gooien achterin.” HVCH-trainer Roy de Haan zag dat de creativiteit in zijn team ontbrak, mede door blessures van belangrijke spelers. “We hadden 75 a 80 procent van het balbezit, maar daar hadden we meer mee moeten doen. We kregen wel kansen, maar boden Rhode ook enkele kansen om tot scoren te komen. Ik kan de jongens qua werklust niets verwijten, ze hebben alles gegeven. Maar we moeten balbezit omzetten in meer kansen.”