Het nieuwe Golfbad Oss moet aan de Osseweg komen.
Het nieuwe Golfbad Oss moet aan de Osseweg komen.

Gesprekken voor nieuw zwembad in Berghem in volle gang

Algemeen 1.876 keer gelezen

BERGHEM/OSS | De gemeenteraad van Oss wordt voor de zomer van dit jaar in detail geïnformeerd over het definitieve concept en de samenstelling van het te bouwen zwembad aan de Osseweg in Berghem.

Het college van B&W laat weten dat er in het proces om te komen tot een nieuw zwembad ter vervanging van het huidige Golfbad verschillende stappen zijn gezet. Begin april verwacht het college een uitspraak van de Belastingdienst over de fiscaaljuridische entiteit van het nieuwe zwembad. Er is een voorkeur voor een ‘onderneming met winstoogmerk’ wat de meeste investeringsruimte oplevert. Als er geen winstoogmerk komt, dan staat het benodigde budget onder druk. Dat heeft mogelijk invloed op de keuze voor commercie en recreatie in het concept.

Gesprekken
Er wordt ook gesproken met gebruikers van het Golfbad en zo geven ze vorm aan het concept en de samenstelling van het bad. Tevens zijn er gesprekken met Dorpsraad Berghem, omwonenden en andere partijen op De Koppelsteeg. Het naastgelegen sportpark van Berghem Sport biedt kansen voor samenwerken en het eventueel delen van faciliteiten. Er wordt ook gesproken met ondernemer Arno Smits van het Verkeerseducatiecentrum dat interesse in de plek heeft. De verwachting is dat voor het nieuwe zwembad commerciële partners zich zullen melden, zoals fitness en horeca.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant