Laura Scheffer.
Laura Scheffer.

Oppasbureau voor huis en huisdieren

Algemeen 1.948 keer gelezen

BERGHEM | Wat doe je als je op vakantie gaat en je huisdieren hebt? De hond naar het pension, de kat naar je moeder, de buurvrouw haalt de post uit en een familielid doet de tuin. Zomaar wat voorbeelden van wat er geregeld moet worden. Laura Scheffer heeft daar de oplossing voor. Met Laura's huis- en dierenoppas regelt ze een oppasbureau voor huis en huisdieren tijdens afwezigheid van de bewoners/baasjes.

door Leon Voskamp

Laura werkte jarenlang bij een oppasbureau in Rosmalen, maar begint nu voor zichzelf vanuit haar woonplaats Berghem. "Het is nog best onbekend in Nederland en zeker in Oss en omgeving. Ik geloof hier echt in en heb de drive om er een succes van te maken."

Klik
Als mensen op vakantie gaan, kunnen ze contact opnemen met Laura. In een gesprek wordt de situatie in huis geschetst en worden de wensen aangegeven. Vervolgens worden er door Laura 'oppassers' geselecteerd en voorgesteld aan de bewoners. Als er een klik is, wordt een contract voor die periode afgesloten. De oppassers komen tijdens de vakantieperiode in huis en verzorgen zowel de dieren als het huis en de tuin. "Ik kan me heel goed voorstellen dat bewoners het spannend vinden als vreemden in hun huis verblijven en overnachten. Daarom laten we ze eerst met elkaar kennismaken, zodat het vertrouwen toeneemt."

Netwerk
De Berghemse heeft een uitgebreid netwerk met allerlei mensen die tijdens vakanties ingezet kunnen worden. Het zijn veelal gepensioneerden die flexibel zijn qua tijd en het leuk vinden om korte tijd in een andere omgeving te verblijven. "Heb je bijvoorbeeld honden die iedere dag drie uur willen wandelen, dan benader ik sportieve mensen. Maar heb je een bewoner die het belangrijk vindt dat zijn tuin wordt onderhouden, dan ga ik op zoek naar oppassers met groene vingers. We hebben veel mogelijkheden. Overigens zijn ook nog nieuwe mensen die dit werk willen doen, welkom."

Voordelen
Voor mensen die op vakantie gaan, zijn er dus meerdere voordelen als er iemand in huis komt. "Je dieren kunnen lekker in hun eigen omgeving blijven. Of dat nu gaat om honden of katten in je woning of om paarden of geiten. Het zorgt ook voor een veiligheidsgevoel. Er is namelijk altijd iemand in huis. En ook belangrijk, onze oppassers zorgen ervoor dat alle 'normale dingen' worden gedaan. Van het sproeien van de tuin, stofzuigen tot het verzorgen van de post. Je hoeft andere mensen hier nu niet voor te vragen, wat normaal gesproken een hoop geregel is."

Meer informatie
Meer informatie op de website www.laurashuisendierenoppas.nl. Bereikbaar via (0412) 23 42 72.

Laura Scheffer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant