Afbeelding

Berghem Sport grootste voetbalclub van gemeente Oss qua aantal teams, DESO kleinste

Voetbal 3.083 keer gelezen

Berghem Sport is qua aantal teams de grootste voetbalvereniging van de gemeente Oss. Dat blijkt uit de gegevens van de KNVB.

Berghem Sport heeft 51 jeugdteams, 8 mannelijke seniorenteams, 3 damesteams en een zaalvoetbalploeg. De Berghemnaren zijn daarmee groter dan de Osse verenigingen. Margriet is met 42 jeugdteams, 9 seniorenteams op zondag, een vrouwenteam en een heren 1 op zaterdag de grootste van Oss. O.S.S.'20 is vrijwel even groot qua teams met 12 seniorenteams (mannen) op zondag, 3 damesteams, een zaterdag 1 en 36 jeugdploegen. Qua ledenaantal is het dus nog maar de vraag of O.S.S.'20 iets kleiner dan de stadsgenoot is. TOP is de derde Osse club met 10 seniorenteams op zondag en 1 op zaterdag, 1 damesteam en 24 jeugdploegen. Nooit Gedacht is qua teams groter dan TOP. De Geffenaren hebben 27 jeugdteams, 7 seniorenteams en 4 damesteams.

Osse clubs
Van de 'kleintjes' in de stad Oss is Cito de grootste: 7 seniorenteams (mannen) op zondag en 1 op zaterdag, 1 damesteam en 4 jeugdteams. FC Schadewijk (6 senioren en 3 jeugd) en Ruwaard (5 senioren en 1 damesteam) blijven DESO voor, dat vier seniorenteams heeft ingeschreven. Voor de beker waren dat overigens maar twee ploegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant