Vondsten bij inval in Berghem. De eigenaar wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie.
Volledig scherm
PREMIUM
Vondsten bij inval in Berghem. De eigenaar wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. © fotopersburo Bert Jansen

Eigenaar groothandel Berghem alsnog vervolgd voor ‘schokkende recordvangst illegale handelswaar’

BERGHEM - De ‘schokkende recordvangst’ van illegale handelswaar in een groothandel in Berghem leidt na vier jaar alsnog tot een rechtszaak. Het Openbaar Ministerie denkt genoeg bewijs te hebben om de eigenaar van groothandel Timmers Gems in het Brabantse dorp te vervolgen. De rechtbank trekt in oktober twee dagen uit voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.

  1. Bedrijf Berghem neemt nogmaals afstand van verdenking illegale handel en 'wildlife crime'

    Bedrijf Berghem neemt nogmaals afstand van verdenking illegale handel en 'wildlife crime'

    BERGHEM – Groothandel TimmersGems uit Berghem heeft maandagavond opnieuw afstand genomen van de beschuldiging van illegale handel. Eerder die dag zette het bedrijf een korte reactie op zijn website over de inval waarbij douane en politie onder meer 2.000 kilo koraal en dierlijke materialen in beslag namen. Later volgde een persbericht. Daarin schrijft het bedrijf dat de in beslag genomen artikelen, waaronder huiden van varanen en sieraden van ivoor, in mei nog probleemloos door de Nederlandse douane zijn toegelaten.
  2. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.