Afbeelding

Gedenkwaardige theateravond 'Vrijheidslicht' in Berghem

Algemeen 813 keer gelezen

BERGHEM | Nederland viert 75 jaar vrijheid. Daarom brengt Openluchttheater Hoessenbosch dinsdag 5 mei Vrijheidslicht: een gedenkwaardige theateravond die geheel in het teken staat van 75 jaar bevrijding. Niet geheel toevallig, want het theater bestaat ook 75 jaar.

De allereerste opvoering in Hoessenbosch was een bevrijdingsrevue. De vrijheid werd hierin uitbundig gevierd met een mix van spel, muziek, zang en dans. Nu, 75 jaar later vieren ze in datzelfde theater die vrijheid ook met spel, muziek, zang en dans. Alleen ligt de nadruk dit keer niet op uitbundig vieren, maar bij hoe we die vrijheid hebben gekregen. "Vrijheid is een ruim begrip en zeker niet vanzelfsprekend. Dat laten wij zien in enkele scènes waarin oorlogsverhalen tot leven komen. Angst, onrechtvaardigheid, maar ook schaamte en schuld zijn onlosmakelijk met de oorlog verbonden. Ze geven ons soms een ongemakkelijk gevoel. Toch moeten deze verhalen verteld blijven worden, zodat we onze vrijheid van nu nog meer kunnen waarderen", meldt de organisatie. Tickets kosten 5 euro. De regie is in handen van Marieke Moors.

Bevrijdingsvuur
Hét symbool van vrede en vrijheid is het bevrijdingsvuur dat elk jaar door vele Berghemse wandelaars wordt opgehaald in Wageningen. Stichting Berghem Tegen Kanker is de organisator van deze bevrijdingsloop. In dit bijzondere jaar krijgt de loop een speciaal tintje. "Een symbolische actie waarmee we samen onze vrijheid van nu gaan vieren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant