Afbeelding

'Politie op bestelling' in Osse wijken en in Berghem en Ravenstein

112 8.691 keer gelezen

Waar moet de politie een controle houden? Dat kunnen inwoners van Berghem en Ravenstein en uit de wijken Oss-Zuid en Schadewijk zelf aangeven. "U bepaalt het tijdens onze Rent-a-Cop dag die wij binnenkort weer organiseren. Oftewel: politie op bestelling", zegt agent Jeroen Mulder op Instagram.

"Rent-a-Cop is een initiatief dat al vaker bij de politie gebruikt is. De politie wil op deze manier in contact komen met burgers om wijkproblematiek in kaart te brengen. Zo kunnen agenten ingezet worden op de plekken waar dat (in de ogen van burgers) écht nodig is." Mulder vraagt wijkbewoners om via social media aan te geven waar de politie actie op moet ondernemen. Dat kan via www.facebook.com/politieoss, www.instagram.com/politieoss of www.twitter.com/politieoss.

Bij teveel verzoeken worden de meest besproken thema's gekozen, zoals snelheids- en verkeerscontroles, controles vanwege parkeeroverlast en bij voetgangersoversteekplaatsen, maar ook jeugdoverlast en inbraakpreventie zijn thema's. Rent-a-Cop vindt plaats van 14.00 tot 22.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant