Richard van der Venne. (Foto: RKC Waalwijk)
Richard van der Venne. (Foto: RKC Waalwijk)

Van der Venne: 'Ik wil slagen in de Eredivisie'

Sport 753 keer gelezen

OSS/WAALWIJK | Richard van der Venne speelt de tweede competitiehelft in de Eredivisie. De 27-jarige Ossenaar heeft een contract tot medio 2022 getekend bij RKC Waalwijk. De aanvallende middenvelder komt over van Go Ahead Eagles.

door Leon Voskamp

Van der Venne kwam in de zomer van 2018 in Deventer terecht. In 56 competitiewedstrijden scoorde hij 17 keer en gaf hij 8 assists. Daarvoor speelde hij drie seizoenen bij TOP Oss, waarin hij indruk maakte. De Osse club pikte hem op bij stadsgenoot O.S.S.'20. Van der Venne speelde in zijn amateurtijd ook bij Berghem Sport en DESO. "Toen ik vijf jaar geleden op amateurbasis bij TOP Oss tekende, sprak ik de wens uit om ooit in de Eredivisie te voetballen. Je weet natuurlijk nooit of die kans komt. Nu ik voor RKC Waalwijk in de Eredivisie ga voetballen, komt een droom uit."

Ontwikkeling
Van der Venne had een aflopend contract bij Go Ahead Eagles. Die club staat zesde in de Keuken Kampioen Divisie en wil mee gaan doen om promotie. "Er zijn verschillende mensen geweest die me de vraag stelden waarom ik deze keuze nu al heb gemaakt en niet heb gewacht tot het einde van het seizoen. Zekerheid voor de toekomst is één van de redenen. Bij RKC Waalwijk heb ik een contract voor 2,5 jaar getekend. Het is bovendien wat makkelijker qua reistijd vanuit mijn woonplaats Oss. Ook heel belangrijk is het podium waarop we acteren. Tot slot heb ik informatie ingewonnen over de club en ik hoorde goede verhalen. De club is volop in ontwikkeling en de faciliteiten zijn erg goed. Al met al wilde ik graag de overstap maken."

Handhaving
Het doel van Van der Venne is duidelijk: het afdwingen van een basisplaats. De doelstelling van de Waalwijkers is ook concreet en wel handhaving in de Eredivisie. "De club staat dan wel laatste, ze spelen geen degradatievoetbal. Ik heb wedstrijden van RKC Waalwijk gezien en het is me opgevallen dat het kwartje niet altijd de goede kant op is gevallen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we erin slagen om in de Eredivisie te blijven, anders had ik deze beslissing niet genomen. Ik denk dat ik met mijn spel pas in het team en van waarde kan zijn. Het zal ongetwijfeld even wennen worden, maar ik heb vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten. Ik wil slagen in de Eredivisie."

Afscheid
Na het nieuws van Van der Venne kwamen er online veel reacties voorbij. Het merendeel van de Go Ahead Eagles-supporters gunt de Ossenaar de overstap. "Ik heb vanuit Oss en Deventer zo ontzettend veel mooie reacties ontvangen. Ik waardeer het heel erg dat mensen mij deze transfer gunnen. Van een supporter kreeg ik een bijzonder bericht. De meeste spelers zouden gehaat worden omdat ze in de winterstop vertrekken, maar in mijn geval niet. Niet alleen omdat ik altijd alles heb gegeven in het veld, maar ook buiten het veld werd ik gewaardeerd, gaf hij aan. Dat doet me erg goed. Wat zou het geweldig zijn als Go Ahead Eagles dit seizoen weet te promoveren en wij ons handhaven. Ik zou direct tekenen voor dit scenario."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant