Ad van der Venne en Dennis van de Ven.
Ad van der Venne en Dennis van de Ven.

Berghemnaren genieten bij jeugdopleiding profclub

Voetbal 2.396 keer gelezen

BERGHEM | Ze wonen allebei in Berghem en staan flink wat uren in de week op het voetbalveld. Berghemnaren Ad van der Venne en Dennis van de Ven trainen bij een amateurvereniging en zijn ook actief in de jeugdopleiding van FC Den Bosch.

Van der Venne is al vele jaren actief als trainer. Zo was hij onder andere de laatste hoofdtrainer van vv Macharen en nu momenteel voor het vijfde seizoen actief bij Achilles Reek. Dit seizoen is hij trainer van het tweede elftal. Dat team traint hij donderdagavond. Op dinsdagavond is hij assistent-trainer van FC Den Bosch O10. Daar is hij bezig met zijn eerste seizoen wat hij combineert met de functie van scout in de jeugdopleiding. "Ik vind scouten hartstikke leuk om te doen. Na acht jaar N.E.C./FC Oss en Vitesse kwam ik drie jaar geleden bij FC Den Bosch terecht. Iedere zaterdag sta ik langs de lijnen. Het scoutingsgebied van FC Den Bosch is zo'n 25/30 kilometer rondom Den Bosch. Ik volg het gebied Oss en omgeving. Waar ik op let? Kwaliteit, houding, fysiek en motoriek. Ook wil ik beoordelen of het een winnaar is of kan worden." Met de clubs die hij bezoekt, heeft hij naar eigen zeggen goed contact. "Ik laat altijd weten als ik kom en op wie ik specifiek let. Stel dat een jongen wordt uitgenodigd voor een stage, dan melden we dat officieel per brief."

Profvoetbal
De spelertjes in de jeugdopleiding van FC Den Bosch dromen van een doorbraak in het profvoetbal. "Ik merk dat ze allemaal heel erg gemotiveerd zijn. De club probeert ze goed mogelijk te begeleiden. Mooi om te zien is dat er veel oud-spelers werken als trainer of assistent-trainer. Het is voor die jonge gasten natuurlijk gaaf dat ze met bekende voetballers op het veld mogen staan."
Als scout zag hij op jonge leeftijd spelertjes als Mitchell van Bergen (SC Heerenveen) en Teun van Grunsven (RKC Waalwijk) voetballen. Ook de komende jaren hoopt hij naast zijn baan als leraar in het basisonderwijs als scout pareltjes te kunnen ontdekken. "De afwisseling van amateur- en profvoetbal en jeugd en senioren is heel leuk. Ik hoop dit nog lang te mogen doen."

Dennis van de Ven
Van de Ven heeft een rijke spelerscarrière bij Berghem Sport, TOP en Prinses Irene achter de rug. Toen hij stopte, ging hij een paar jaar later bij de Berghemse club het team van zijn oudste zoon trainen. Via de club kreeg hij de kans om zijn TC3-diploma te halen. "Als speler heb ik nooit nagedacht over een loopbaan als trainer. Maar eenmaal actief als trainer vond ik het erg leuk om te doen. Ik wilde me graag verder ontwikkelen." Momenteel is hij trainer van O13 (en bij zijn jongste zoon bij O7). "Een superleuke groep met een goede staf. Iedereen wil er voor gaan." Naast zijn uren bij Berghem Sport, combineert hij zijn baan en gezinsleven sinds dit seizoen met een functie in de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Via contacten op zijn werk en op de trainerscursus kwam hij in beeld bij de Bosschenaren. Daar is hij twee trainingsochtenden assistent-trainer van O14. "Deze jongens hebben veel potentie en dromen van het profvoetbal. Hier staat alles in het teken van voetbal. We trainen veel, er is veel begeleiding: ze krijgen de kans zich volop te ontwikkelen." Van de Ven noemt zijn leven momenteel ontzettend druk. "Het is passen en meten, maar de afwisseling is aantrekkelijk. Hoe mijn sportieve toekomst eruit ziet? Ik wil de komende jaren zeker bij Berghem Sport blijven, maar het zou mooi zijn als ik over een aantal jaar een team mag trainen bij een profclub."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant