Noa van Helvoirt en haar moeder Britta.
Noa van Helvoirt en haar moeder Britta.

Noa geniet van logeerweekenden bij AktieFix

Algemeen 1.120 keer gelezen

BERGHEM | Elke maand kijkt Noa van Helvoirt (16) uit Berghem uit naar de logeerweekenden van AktieFix in Lithoijen. "Ik vind het fijn om daar met vrienden en vriendinnen leuke dingen te doen. Bij mijn geboorte heb ik door zuurstofgebrek een hersenbeschadiging opgelopen. Al sinds 2011 ben ik bij de maandelijkse logeerweekenden in dorpshuis Avanti in Lithoijen. Ze zijn speciaal bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 18 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking."

door Dick Hubertus

Noa: "Omdat AktieFix dit jaar 50 jaar bestaat noemen we de logeerweekenden 'Gouden Weekenden'. We maken ook uitstapjes. Vanwege het jubileum zijn we met 10 kinderen en 10 begeleiders naar Disneyland Parijs geweest. Dat was super leuk. Ook zijn we een keer met de groep naar vliegbasis Volkel gegaan om met Ferrari's over de landingsbanen te scheuren. Onze topsnelheid was 300 kilometer per uur. Ook heel mooi was ons bezoek aan Maastricht waar we in sportvliegtuigjes hebben gevlogen. Het skydiven in Utrecht was kicken. Je staat op de grond en wordt dan door een sterke luchtstroom wel 50 meter omhoog geblazen. Je moet wel een speciale overall aan, oordopjes in, een helm op en vooral je mond niet open doen."
'Fantastisch'
Noa's moeder Britta is ook bij AktieFix betrokken als vertegenwoordiger van de ouders en als bestuurslid van de stichting. "Die logeerweekenden en uitstapjes zijn voor de kinderen natuurlijk fantastisch, maar ook heel fijn voor de ouders en de overige gezinsleden om zich even op elkaar te kunnen concentreren. De ouders en hun andere kinderen kunnen dan even hun eigen gang gaan zonder de extra zorg. De ouders zijn unaniem heel blij wat de stichting en de vrijwilligers bieden. We zijn heel trots op AktieFix en het wordt breed gedragen in Lithoijen." Elk jaar organiseert AktieFix het evenement AktiePop. "Er is dan een poppodium, theater en muziek op het Prelaat van den Bergplein in Lithoijen met lekker eten, drinken, kinderactiviteiten en een gezellig terras. Het doel van AktiePop is tweeledig: het vergroten van de naamsbekendheid van AktieFix en geld verdienen om de logeerweekenden te kunnen bekostigen. Het is fijn dat Noa daar aan mee kan doen. Doordat ze elke dag met een busje naar Nijmegen op school gaat heeft ze niet zo veel ontmoetingsmomenten. Noa zit in het vierde jaar van het atheneum op de Monnikskap in Nijmegen, de enige reguliere school waar je met een beperking een vwo-diploma kunt halen. Ik ben blij dat Noa het op school en bij AktieFix zo naar haar zin heeft."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant