Afbeelding

2H: Verrassende 5-0 nederlaag van Berghem Sport, Olympia'18 trotse winterkampioen

Voetbal 3.119 keer gelezen

Met boter en suiker landde vanmiddag in Vught Berghem Sport weer op aarde. Met 5-0 liet Real Lunet zien dat het weer op de weg terug is. Olympia'18 had het nog even moeilijk met het gespartel in de bankschroef van Heeswijk maar kon na de 6-2 winst een bescheiden flesje champagne ontkurken. DAW won ook en dat was nodig. Volkel kreeg er op De Zwaan met 5-0 van langs. Een heerlijke zondag met veel doelpunten

Heeswijk kwam na een 2-0 achterstand, door treffers van Bjenze Graat uit een makkelijk gegeven pingel en Douwe Zwaan, toch nog terug naar 2-2. Zonder erg grote kansen te creëren zette ze de thuisploeg wat meer onder druk. Hierdoor viel uiteindelijk ook de 2-1 waar Ries van Alebeek goed reageerde op een slippertje van keeper Görts, en de bal terugtrok waar Max Sluiter de bal binnen kon werken. Na de rust begon Heeswijk weer sterk en maakte al snel de gelijkmaker. Een afgeslagen bal op het middenveld viel voor de voeten van Stef Adank die de bal door het midden stak en Max Sluiter een op een met de keeper van Olympia'18 zette. Hij twijfelde niet en schoof de bal langs de uitkomende Olympia-doelman. Dat ware de laatste wapenfeiten van de Balledonkers. Misschien met de gedachten dat er meer te halen viel sloeg de kampioenskandidaat snoeihard toe. Zeker toen scheidsrechter Linke spits Heerkens van het veld stuurde wegens (berichten uit Boxmeer) voor natrappen, was het over. Sam Luppes, Douwe Zwaan (2x) en invaller Tijmen Philips bepaalden de eindstand op 6-2. Olympia'18 neemt op de drempel van 2019 de kop van 2H en gaat met vermoedelijk een heerlijk gevoel de winterstop in.

Olympia'18 - Heeswijk (Foto Bas Delheij)

EVVC – Volkel 5-0
Een afgetekende nederlaag op De Zwaan in Vinkel voor het team van trainer Michiel Jans. EVVC was een sterke starter in het duel met Volkel. Dat resulteerde in de beginfase in een aantal gevaarlijk indraaiende corners, maar Volkel bleef op de been. Na 20 minuten kwam Volkel wat beter in de wedstrijd en won het ook wat meer persoonlijke duels. In de 33e minuut een ongelukkig moment voor Volkel als scheidsrechter Van Hoof naar de stip wijst. Hij constateerde vasthouden en Bart Haerkens wist wel raad met dit buitenkansje en schoot EVVC op voorsprong. Vlak voor rust was er voor Volkel nog een goede kans, maar Teun Verhoeven raakte de paal. Na rust, met Daan Wijdeven voor Thijmen de Ruijter, nam Volkel het initiatief, maar het leverde niet meer op dan een schotje van Bart Teeuwen. Bart van de Kandelaar mocht als spits ook zijn eerste minuten maken, maar Volkel kon niet echt een vuist maken tegen het felle EVVC. In de 62e minuut zag Rick van Amsterdam rood voor een veel te harde overtreding en toen was het verzet van Volkel helemaal gebroken. Via Falco van der Rijt werd het 2-0 en 3-0, waarbij de 3-0 doelman Tomek Kuijpers opzichtig in de fout ging. Rob van Dijk tekende voor de 4-0 en vlak voor tijd werd het nog erger voor Volkel toen de 5-0 ook nog achter Tomek Kuijpers verdween. Een offday voor Volkel dat nu de winterstop ingaat en op 26 januari thuis DAW treft.

DAW Schaijk – Volharding 2-1
Een prima zege voor de club uit Schaijk die een overwinning meer dan nodig had. In de eerste helft een sterker DAW. De 1-0 voorsprong bij rust was dan ook verdiend. Het was  Roel Janssen die de thuisploeg al na 10 minuten op voorsprong schoot. De tweede helft verdubbelde DAW de voorsprong. Het was aanvoerder Robbert Knipping die zijn ploeg op 2-0 kopte op aangeven van Mark Megens. Na ruim een uur spelen kwam Volharding uit het niks op 2-1. Een afstandsschot van Vincent Buijssen verdween tegen de touwen. Volharding kreeg weer hoop en wat volgde was een fase met kans op kans voor Volharding. Rick van Aalst keepte echter de wedstrijd van zijn leven en hield zijn ploeg meerdere keren op de been. Aan het einde van de wedstrijd werd DAW ook nog enkele keren gevaarlijk uit de tegenstoot, maar gescoord werd er niet meer.

Real Lunet – Berghem Sport 5-0
Een ontluisterende nederlaag voor de voormalige koploper uit de tweede klasse H dat met een plof weer op aarde landde. Toch had de nederlaag nog een verhaal. Trainer Willem van der Burgt: "We kregen na een kwartier al rood omdat Thom van den Broek in een duel om de bal op zijn tegenstander landde. Dat was veel te zwaar gestraft, maar Schelsema was onverbiddelijk en stuurde Thom weg. Schelsema en ik zijn, zo denk ik, nooit vrienden want vorig jaar in Venhorst stuurde hij mij van het veld. Hoe dan ook ik vond dat rood veel te zwaar en was indirect een belangrijke factor voor de latere nederlaag. Ondanks dat we in ondertal speelden, konden we best mee met het weer complete Real Lunet. Toch gingen we met achterstand rusten omdat twee ballen gedragen door de wind in ons doel verdwenen. Waar de laatste mij houdbaar leek. Na rust probeerden we het wel, maar werden de ruimtes groter en was het voor ons niet meer te belopen. Complimenten aan het team dat er voor bleef gaan, daar ben ik dan weer trots op."

Foto Hanny van der Linden

Prinses Irene – Vianen vooruit 1-1
Een wedstrijd waar beide teams moesten leven met het puntje. Bij Prinses Irene keepte de zeventienjarige Bas van de Rakt die trainer Erik Meulendijk van zijn keepers vacuüm in moet vullen. Hij deed het naar behoren, dus aan hem lag het zeker niet. Van de Rakt werd bovendien gepasseerd door zijn teamgenoot Robert Rovers die met een sliding een doelpunt van Vianen Vooruit probeerde te voorkomen. Acht minuten later was de stand alweer gelijk door Koen Pittens. Gijs van Erp en Wibe van Rooy kregen nog kansen maar het bleef bij 1-1.

Winterstop
Trainer Niels Voet had een andere kijk op het duel: "De eerste 20 minuten was Prinses Irene beter. Goed voetballend, waarbij wij weinig druk op de bal hadden. Goede kans Mart Nuijen een-op-een op de keeper. Na rust speelden wij 20 minuten goed. Meteen na rust een grote kans voor Nuijen na foutje van de keeper. Het werd 0-1 na een eigen doelpunt na goede actie van Nuijen. De gelijkmaker kwam uit een moment dat wij de bal vooruit moeten spelen. Een vrije trap, corner en bij rebound via een paar benen binnen. Zelf hadden we de 0-2 moeten maken. Dat was verdiend geweest, maar dat deden we niet. De laatste tien minuten ging het spel op en neer. Als derde gaan we nu de winterstop in en dat is prima voor ons." Nuijen overigens viel al in de eerste helft in bij Vianen Vooruit.