Carnaval in Berghem. (Foto: Ad Megens)
Carnaval in Berghem. (Foto: Ad Megens)

Stichting Carnavals Berghem viert 55-jarig bestaan

Carnaval 842 keer gelezen

BERGHEM | Berghem staat tijdens de carnavalsperiode bekend als Knollenrijk. Dit jaar bestaat Stichting Carnaval Berghem, en daarmee het Knollenrijk, 55 jaar. 5 x 11 is een carnavalsjubileum en dit wordt groots gevierd.

"Het carnaval neemt in Berghem een enorm belangrijke plaats in. Ongeveer vijftig volwassen carnavalsverenigingen en tientallen jeugdverenigingen (vaak hechte vriendenclubs) zorgen voor een sterke sociale structuur, organiseren door het hele jaar heen activiteiten en evenementen en doen natuurlijk mee met de bekende Verlichte Optocht of de grote Jeugdoptocht. Circa 250 vrijwilligers zorgen ervoor dat alle carnavalsactiviteiten op rolletjes lopen. Alle reden om flink uit te pakken tijdens het 55-jarig jubileum", aldus de PR-commissie van het Knollenrijk.

Activiteiten
Tijdens het jubileumweekend van 27 tot en met 29 september staat er een grote tent op het Meester Gielenplein. Er worden veel activiteiten georganiseerd voor alle inwoners, van jong tot oud. Vrijdagavond is er van 18.30 tot 21.00 uur een jubileumreceptie en daarna een biercantus. Zaterdag is er een confettiparty, serpentinefeest, pubquiz en 's avonds een jubileumfeest. Zondag is er van 9.30 tot 17.00 uur een seniorendag met onder andere een fietstocht en lunch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant