• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Ontwikkelingen voor nieuw hotel in groeiend Berghem

Berghem is in de laatste jaren flink gegroeid. Het inwonersaantal gaat al richting de 10.500 en de vraag naar woonruimte stijgt tot grote hoogte. Daar wil Alwin van Dijk op inspringen met een nieuw hotel in Berghem. 'Veel mensen zoeken een tijdelijke woonruimte en dat is heel moeilijk te vinden', vertelt de horecaman. 'Het broeide al een tijdje om daarmee iets te doen. Vorig jaar sloot plotseling

de Chinees naast Tante Toetje de deuren. Er zijn daar dingen gebeurd, die niet bij een Chinees restaurant horen', zegt hij.

Het pand staat nu al een tijdje leeg en dat is een prima locatie voor een tweede hotel in Berghem. 'Ik ben meteen met de eigenaar van het pand aan de tafel gaan zitten en heb mijn ideeën verteld'. Hij had er wel oren naar! Het oude Chinees restaurant wordt helemaal verbouwd tot een hotel. De gebouwen en ruimtes achter het gebouw worden in een later stadium erbij betrokken.

De bedoeling is om de helft van de kamers te voorzien van met een kleine keuken. 'Daar kunnen mensen tijdelijk gaan wonen tot zij een geschikte woonruimte vinden'. De andere kamers worden gewoon hotelkamers. Het hotel krijgt geen restaurant, alleen maar basic. Een zelfsupport-hotel waar jezelf voor een natje en droogje moet zorgen.

'Voor de klanten die het willen, kan ik bij Tante Toetje een ontbijt of lunch verzorgen. Tante Toetje wordt overdag toch niet gebruikt, dus een win-win situatie voor mij!'. Alwin van Dijk wordt de hotelmanager die eindverantwoordelijk is voor alle disciplines binnen het hotel. Hij heeft er reuze veel zin in, maar de plannen en ideeën moeten nog uitgewerkt worden en vervolgens de vergunning regelen. En de naam? 'Dat weet ik al. Er is op deze locatie van alles gebeurd dus de naam 'Hotel Hommelus' vind ik wel passen.

Het wordt spannend om alles rond te krijgen, maar Alwin heeft er veel vertrouwen in. Hij heeft van cafe-zaal Tante Toetje een bloeiend cafe gemaakt en om dit nieuwe hotel te doen slagen is aan hem wel toevertrouwd. Het zou mooi zijn, dat Berghem een tweede hotel krijgt. Houdt de verrichtingen van 'Hotel Hommelus' de komende tijd dus maar in de gaten. Het is wachten op witte rook!