• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Fiber NL gaat concurrentie Caiway aan na succesvolle petitie van Nederland Kiest Zelf

Categorie: algemeen

fibernlOp korte termijn zal Fiber NL haar diensten aan consumenten gaan aanbieden in alle gemeentes waar het glasvezelnetwerk van CIF ligt met dank aan de 5000 handtekeningen van Nederland Kiest Zelf. De netwerkbeheerder CIF heeft het glasvezelnetwerk vorig jaar opengesteld voor nieuwe aanbieders, zoals dat ook op andere glasvezelnetwerken in Nederland het geval is. Voorheen had Caiway het eerste jaar dat het glasvezelnetwerk was uitgerold het alleenrecht als

aanbieder.

De 5000 handtekeningen voor de petitie van Nederland Kiest Zelf hebben Fiber NL over de streep getrokken om als tweede provider naast Caiway aan te gaan bieden.

De laatste weken is er zowel online als in de verschillende gemeentes zelf actie gevoerd door Nederland Kiest Zelf. Middels een petitie is een collectief te gevormd om alle glasvezelaanbieders van Nederland te overtuigen aan te sluiten op het CIF netwerk. Fiber NL had al eerder aangekondigd bij 5000 handtekeningen de stap te maken en houdt zich aan haar woord. Gaby ter Keurs van Fiber: “Dat er zo massaal is gereageerd op de oproep van Nederland Kiest Zelf en onze eigen inventarisatie geeft ons voldoende vertrouwen dat we onze diensten in deze gebieden willen aanbieden. Wij gaan nu kijken wanneer wij kunnen gaan leveren en uiteraard nadenken over een passend aanbod. Ik wil wel alvast toezeggen dat we de inschrijvers bij Nederland Kiest Zelf zullen belonen voor hun steun in de vorm van een exclusieve aanbieding.” De verwachting is dat Fiber NL deze zomer in staat zal zijn om haar glasvezeldiensten te leveren in Caiway gebied.

Het monopolie van Caiway is met een tweede aanbieder doorbroken, maar het doel is nog niet volledig bereikt. Max Verhoeven, namens Nederland Kiest Zelf: “Het is fantastisch dat we de eerste provider hebben overtuigd om de concurrentie aan te gaan, maar we strijden door om alle glasvezelaanbieders van Nederland aan te sluiten op het netwerk van CIF”. Volgens de internet-poll van Nederland Kiest Zelf, waar 10 verschillende aanbieders stemmen kregen, is er duidelijk behoefte aan een gevarieerd aantal aanbieders. Om ook de overige aanbieders te overtuigen, zal de petitie via www.nlkz.nl nog tot 30 april open staan.

Woonplaatsen gelegen in het CIF glasvezelnetwerk (+ 170.000 huishoudens in Nederland)

Aalsmeer Hilvarenbeek Nederasselt
Benschop Honselersdijk Oudenbosch
Berghem Horssen Overasselt
Borculo Ijsselstein Poeldijk
De Kwakel Kudelstaart Poortugaal
De Lier Kwintsheul Rhoon
Den Haag Maasdijk S-Gravenzande
Den Hoorn Maasland Schiedam
Doorn Maassluis Schipluiden
Haarlo Malden Uithoorn
Hendrik-Ido-Ambacht Monster Wateringen
Heumen Naaldwijk