• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghems talent speelt morgen mee met rondtrekkende theatergroep

Muziektheater: TG BLUV van Harold Schraven speelt Agnes B. in openluchttheater. Jeugdspelers Suus Derix en Lucas de Wit uit Berghem spelen eenmalig mee met theatergroep BLUV in de voorstelling Agnes B.. De muziek wordt opgeluisterd door een gelegenheidsorkest met leden van o.a. Nie Perse en harmonie Concordia. Theatergroep BLUV trok in 2016 met de muzikale voorstelling Agnes B. langs verschillende openluchttheaters en –locaties in Nederland. Wegens succes beleeft het muziektheaterstuk in 2017 haar reprise. Op 23 september doet TG BLUV Hoessenbosch in Berghem aan.

De regie is in handen van Harold Schraven. De vaste cast werkt per locatie samen met lokale jeugdspelers en muzikanten.

De jeugdspelers zijn Suus Derix en Lucas de Wit uit Berghem. De muziek wordt opgeluisterd door een gelegenheidsorkest met leden van o.a. Nie Perse en harmonie Concordia.
Theatergroep BLUV zoekt voor Agnes B. op elke locatie de samenwerking op met lokale jeugdspelers en muzikanten. ‘Daarmee geven we jongeren en muzikanten de kans een unieke ervaring te beleven door mee te spelen met een ervaren groep die rondtrekt’, vertelt regisseur Harold Schraven. ‘Zij hebben de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen, door spellessen vooraf en door te spelen naast ervaren mensen.’

De voorstelling wordt zo op locatie afgemaakt met telkens nieuwe spelers in het veld. Amateurs en professionals ontmoeten, inspireren en leren van elkaar. Schraven: ‘Buiten dat vergroten we de binding met een locatie, waardoor de voorstelling voor bezoekers intiemer en herkenbaarder wordt.’

Tolerantie, normen en waarden
Agnes B., van toneelschrijver Franz Xaver Kroetz, begint als een sprookje. De arme Agnes Bernauer ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Het sprookje verandert al snel in een keiharde werkelijkheid waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen.

Gedreven door medelijden en mededogen groeit Agnes uit tot een voorvechtster voor gelijke rechten voor armen en onderdrukten. Maar willen die armen dat wel? En hoe reageren mensen die jarenlang onderdrukt zijn op het moment dat iemand hen hulp biedt? Een aangrijpende en ontroerende muzikale voorstelling over tolerantie, tegenstellingen, liefde, normen en waarden.

Minimale middelen, maximale zeggingskracht
Theatergroep BLUV maakt, kwaliteitsvoorstellingen waarmee het publiek wordt ontroerd, vermaakt en aan het denken gezet. Verhalend/vertellend theater waarin muziek een belangrijke rol speelt, in een repertoire dat andere amateurclubs doorgaans niet aandurven. BLUV gebruikt minimale middelen, met maximale zeggingskracht.

Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via www.tgbluv.nl. De aanvang is om 20.00 uur.