Berghem Sport verloor met 1-2 van Olympia'18.
Berghem Sport verloor met 1-2 van Olympia'18. Foto: Bas Delhij

2E: Boekel Sport velt DAW, Rhode en Avanti’31 boeken vijfklapper

Voetbal 4.382 keer gelezen

BOEKEL | Boekel Sport houdt niet op met de hegemonie, DAW Schaijk moest het onderspit delven met 2-1 tegen de vooralsnog onoverwinnelijke koploper. Avanti’31 en Rhode halen uit met ruime overwinningen. Het goudhaantje van Olympia’18 leek vooraf geblesseerd te zijn en Schijndel is af van zijn ongeslagen status. Eendracht’30 speelde niet deze speelronde. 

Door: Cis van Pinxteren

Boekel Sport rijgt de zeges aan elkaar. Ditmaal was DAW Schaijk de ongelukkige. Na een tam eerste half uur breekt DAW de match open door een doelpunt van Corik Megens op aangeven van Bart Vos. Het antwoord van Boekel Sport laat echter niet lang op zich wachten. Sten Krol kopt de voorzet van Pim Wammes drie minuten later binnen. Boekel Sport slaat ook toe na rust, Pim Wammes geeft opnieuw de assist op Tim Schuijers. Met een rake volley schiet hij Boekel Sport voorbij DAW en naar de overwinning. DAW-trainer Rob van der Ven vond dat zijn team meer kansen moest creëren vanuit het balbezit. Van der Ven: “Na de 2-1 probeert Boekel Sport de wedstrijd zoveel mogelijk te vertragen. DAW gaat opzoek naar de gelijkmaker eerst vanuit de combinatie en later vanuit de lange bal. Er valt echter geen doelpunt meer waardoor de punten in Boekel blijven. We speelden een hele aardige eerste helft waarin we bij vlagen prima speelden. In de tweede helft brengen we als DAW zijnde te weinig aan de bal en komen we nauwelijks tot kansen. Zonde, aangezien er meer in had gezeten.” Boekel Sport gaat door deze zege onbedreigd aan kop in de reguliere stand en de periode. Trainer Michiel Jans vond het een mooie overwinning maar ziet nog verbeterpunten. “Het was een wedstrijd met twee redelijk aan elkaar gewaagde teams. Ik vond dat wij in balbezit wat meer rust hadden moeten  bewaren en gebruik moeten maken van de ruimtes die er lagen.”


Avanti en Rhode halen uit
Avanti’31 en Rhode wonnen allebei met 5-0. Avanti’31 deed dat uit in Overloon tegen SSS’18. Stephan Hesemans kon zijn geluk niet op. “We sprongen redelijk effectief met onze kansen om.” Ties van Heertum gaf tweemaal de assist op Roel Kappen voor rust. Bij het eerste doelpunt was het een twijfelgeval of de bal wel of niet de doellijn was gepasseerd. De scheidsrechter besloot een doelpunt te geven. In de tweede helft liep Avanti’31 uit via Jim Tuunter, Jip Schippers en wederom Roel Kappen. Laatstgenoemde scoorde dus een hattrick. Ron Spruit zag als trainer van SSS’18 zijn ploeg weer verliezen, SSS’18 staat nu laatste. Spruit: “Het was een terechte nederlaag.”
Rhode kon voor het eerst juichen op sportpark De Neul. Prinses Irene begon niet slecht aan de wedstrijd volgens trainer Joost Janssen. “We begonnen goed, de eerste helft ging gelijkwaardig op. Na dertig minuten schieten we twee keer direct achter elkaar  op de lat. Daar hadden we meer verdiend.” Het keerpunt viel nog in de eerste helft door een terecht gegeven strafschop voor Rhode. Geert Oerlemans ging achter de bal aan en schoot onberispelijk binnen. Mark van der Zanden deed daar vlak na rust een schepje bovenop, zes minuten na zijn 2-0 viel de 3-0 binnen via Tijn Vorstenbosch. Rhode-trainer Theo van Lieshout wist meteen. “De wedstrijd was toen gespeeld. We profiteerden in de tweede helft van de ruimte achter de verdediging van hen. Ik vind het een simpele maar op basis van de eerste helft geflatteerde overwinning, het had op het einde nog 8-0 kunnen worden.” De 4-0 van Van der Zanden en de 5-0 via Jesse van den Oever vormden het sluitstuk. Janssen zag een ander Prinses Irene op het veld staan in de tweede helft. Janssen: “In de tweede helft starten we slap en met onvoldoende energie. Daar profiteerde Rhode van met twee snelle goals, daarna kregen we er nog twee om de oren.”

Geblesseerde Olympia’18 speler matchwinner
Berghem Sport nam het op tegen Olympia’18. Juul Schellenberg leek voorafgaand aan de wedstrijd niet te verschijnen. “Hij belde zaterdag me op dat hij geblesseerd was geraakt tijdens het zaalvoetballen. Met de dokter keken we vanochtend of hij nog kon spelen.” Het antwoord op die vraag was ‘ja’. Schellenberg scoorde al in de vijfde minuut de 0-1 binnen voor Olympia’18. Berghem Sport groeide vervolgens langzaam in de eerste helft en kwam langszij via Wessel Theunissen uit een corner in de 35e minuut. De thuisploeg kreeg verder nog twee één-op-één mogelijkheden en de onderkant van de lat werd twee keer geraakt. Trainer Ton Kosterman baalde. “Het is doodzonde dat je een goede eerste helft van jezelf niet beloond. We probeerden in de tweede helft opportunistisch te spelen maar creëerden geen kansen meer. Voor de technische staf is het de taak om de ploeg constanter te maken. Nu gaan we naar het inhaalweekend met een rotgevoel.” Juul Schellenberg was verantwoordelijk voor de 1-2 in de 55e minuut namens Olympia’18, hij strafte een foute pass genadeloos af. Olympia’18 kwam daarna niet meer in de problemen. Trainer Wil Beier zag een partij met verschillende gezichten. “De corners waren het enige gevaar van Berghem Sport, we verdedigden daarin wat naïef. Jesse Roelofsen keerde terug in het verdedigende centrum, na de 1-2 zijn we niet in de problemen geraakt. Ouwe ervaren rotten in het trainersvak zoals Ton Kosterman en ik halen veel energie uit het trainersvak. Ik zie volgende week een licht zonnetje na deze overwinning. Na twee nederlagen moesten we winnen.”   

Heeswijk laat overwinning na tegen tien man Handel
Heeswijk kwam na zes minuten al voor een voordelige situatie te staan door een rode kaart van centrale verdediger Pim Bexkens. Alleen werd de man-meersituatie niet omgezet tot een overwicht van Heeswijk in de eerste helft. Handel weerde zich kranig en scoorde in de dertigste minuut zelfs de 0-1 via een bekeken lobvolley van Daan van Son. Aanvoerder en linksback van Handel, Giel Bos, was trots op de instelling van zijn ploeg. “We waren met tien man lange tijd niet de mindere, dat siert onze ploeg. We hadden in de eerste helft de kansen om de 0-2 te maken, na rust werd Heeswijk sterker.” De man-meersituatie bleek uiteindelijk toch teveel voor Handel. Heeswijk-speler Mark Dobbelsteen zorgde na een keurige solo voor de 1-1 in de zeventigste minuut. Heeswijk zette daarna alles op alles voor de overwinning. Dirk Verdonk van Heeswijk kreeg in de slotfase nog rood. Handel is meer tevreden over het gelijkspel dan Heeswijk-trainer Mark Strik. “We hebben te weinig gehaald uit het voordeel van één man meer en het nagelaten om de wedstrijd te winnen. Handel verdedigt erg sterk, veel ploegen bijten zich daar dit seizoen nog op stuk. Ons aanvalsspel ontwikkelde zich met meer dynamiek en energie, als we ons zo door ontwikkelen komen de resultaten vanzelf.” De aanvoerder van Handel is trots op het resultaat en de goede seizoenstart. Bos: “Een groot deel van de teams in 2E kennen we niet. We weten onze plek nog niet, dan telt ieder punt. Een goed begin is het halve werk.”

Schijndel ongeslagen af
De ongeslagen reeks van drie gelijkspelen voor Schijndel is voorbij. Met 0-1 werd er verloren tegen Union. Trainer Patrick Methorst wijt het aan pech en gebrek aan stootkracht. “Union speelde erg verdedigend in een 5-3-2 formatie. Wij hadden meer de bal maar misten stootkracht. Brent Blummel ging alleen op de doelman af en legde de bal breed terwijl er niemand langs hem stond. In de omschakeling veranderde een bal van richting en kwam zo voor de voeten van de spits van Union.” Het doelpunt van Union in de 75e minuut bleek die middag enig in zijn soort. Methorst: “Tot aan de zestien spelen we goed en verdedigend staat het sterk. We trainen veel op afwerkvormen maar we zitten momenteel in de hoek waarin we moeilijk scoren door pech.”

Uitslagen 2E:
Boekel Sport - DAW Schaijk 2-1
Rhode - Prinses Irene 5-0
SSS’18 - Avanti’31 0-5
Berghem Sport - Olympia’18 1-2
Heeswijk - Handel 1-1
Schijndel/De Wit - Union 0-1

Stand 2E:
1. Boekel Sport 4-12
2. Handel 4-8
3. Avanti’31 4-7
4. DAW Schaijk 4-7
5. Berghem Sport 4-6
6. Olympia’18 4-6
7. Eendracht’30 3-4
8. Heeswijk 3-4
9. Prinses Irene 4-4
10. Rhode 3-3
11. Schijndel/De Wit 4-3
12. Union 4-3
13. SSS’18 3-0

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant