Afbeelding
Foto: Cees van Raaij

2E: puntendeling Schijndelse derby, Handel countert Rhode kapot, Boekel Sport blijft winnen

Voetbal 4.522 keer gelezen

SCHIJNDEL | De strijd der Schijndelaren werd in niemand zijn voordeel beslist, RKSV Schijndel/De Wit en Avanti’31 deelden de punten. Eendracht’30, Prinses Irene en Handel wonnen voor de eerste keer, Boekel Sport en DAW Schaijk zijn nog foutloos. “We zijn niet echt een counterploeg maar vanwege de personele problemen kozen we daar vandaag voor, dit kunnen we blijkbaar ook”, zei een euforische trainer van Handel, Sander Janssen. 

RKSV Schijndel ontving de aartsrivaal uit het eigen dorp: Avanti’31. Na afwezigheid was het weer eens tijd voor de Schijndelse derby, circa duizend man kwam er op af. Avanti’31 begon scherper aan de wedstrijd en uitgerekend Tom Duray scoorde al in de achtste minuut op aangeven van Teun Kuijpers. Duray kwam dit seizoen over van RKSV Schijndel/De Wit en deed zijn vorige club pijn. De grensrechter stak zijn vlag omhoog maar werd, zoals vaker deze wedstrijd bij hem en zijn collega, genegeerd door de scheidsrechter. Schijndel begon wat meer terug te doen en ondanks rommelig spel groeide het in de wedstrijd. Stan Guns scoorde de gelijkmaker door een rake volley in de veertigste minuut. De tweede helft kwam Schijndel meer aan de bal maar was het bij vlagen rommelig en slordig in de opbouw. Avanti’31 aanvoerder Toon van der Heijden kreeg nog een dot van een kans in het zestien metergebied die hij over het doel jaagde. Stan Guns kreeg de grootste kans van de tweede helft maar zag zijn inzet gekeerd worden door een uitstekend keepende Lars van de Graaf. Ondanks een op en neer golvende slotfase kon geen van beide ploegen afstand nemen en bleef het 1-1 in een slordige maar enerverende derby. Trainer van Schijndel, Patrick Methorst vond het een open wedstrijd. “Al met al was dit een terechte uitslag. Voor rust moesten we aanvaller Brent Blummel wisselen voor een middenvelder vanwege een blessure, dat is nooit prettig. Ik ben niet helemaal tevreden met een punt maar in het begin van het seizoen moet je vooral niet teveel weggeven. We zijn redelijk stabiel begonnen.” Volgens Methorst is Guns een speler die een niveau hoger aankan mits hij leert hoe hij elke week het verschil kan maken. Waar Schijndel ongeslagen blijft pakt Avanti’31 zijn eerste punt. Trainer Stephan Hesemans klaagde niet over het goedgekeurde doelpunt. “We hebben het op camera dus we kunnen nakijken of het buitenspel is haha. We konden nauwelijks in de eerste helft naar de juiste kleur spelen, de tweede helft kregen we de beste kansen in de counter. We deden twee wissels in de rust vanwege blessures van Stan Steenbakkers, lies, en Luc van de Hurk. Daarom gingen we meer spelen op de omschakeling.”

Eendracht’30 straft Heeswijk af
Eendracht’30 wist na een verlies tegen Olympia’18 de rug te rechten tegen Heeswijk. Na een kwartier kon Mook al juichen door een doelpunt van Tim van Ooijen. Daley Hoogakker deed daar tien minuten later een schepje bij door een voorzet van Milan van Leth binnen te koppen, de verdediging van Heeswijk stond slecht gepositioneerd. Na de pauze kwam Eendracht niet in de problemen. Ruben Janssen maakte na pakweg een uur de 3-0 en daarmee was de wedstrijd gelopen. Heeswijk-trainer Mark Strik vond het een geflatteerde uitslag. “We speelden niet top vandaag maar het was een gelijkwaardige wedstrijd. Ik vond dat we het bij momenten in de omschakeling lieten liggen om Eendracht pijn te doen. Iedereen kan iedereen op een goede dag verslaan in deze competitie, we hebben nu twee weken om ons voor te bereiden tegen Handel.”

Handel countert Rhode aan diggelen
Een gehavend Handel reisde af naar Sint-Oedenrode, onder meer Geert van den Bosch moest ziek thuisblijven. De eerste thuiswedstrijd van Rhode liep niet goed af voor de roodwitten. Handel kwam via de gebroeders Van Zon op voorsprong. Ties schoot een vrije trap perfect op zijn broer Daan van Zon in de twintigste minuut. Handel liet het niet bij één doelpunt. Ties van Zon kon na een snelle counter de 0-2 scoren in de tweede helft, Tim van den Bree maakte de einduitslag compleet met de 0-3. “Een lekkere overwinning vandaag! De organisatie stond goed en het plan om in te zakken en Rhode pijn te doen in de omschakeling verliep super. We hebben niet één uitgespeelde aanval tegen gekregen, het is lang geleden dat we weer eens de nul hielden. We zijn niet echt een counterploeg maar vanwege de personele problemen kozen we daar vandaag voor, dit kunnen we blijkbaar ook”, zei een euforische trainer van Handel, Sander Janssen. Rhode trainer Theo van Lieshout wist waar de kracht lag van Handel, toch liep zijn team in de val. “Vooraf zei ik in de kleedkamer dat de grootste kans dat we een tegendoelpunt kregen lag in de counter. We wisten de valkkuilen, kwamen ongelukkig op achterstand uit een vrije trap, hadden geen antwoord op de gesloten organisatie van Handel en gingen daarna kansloos de bietenbrug op. We hebben al met al een slechte voorbereiding gedraaid.” Ondanks deze ferme bewoordingen heeft Van Lieshout er alle vertrouwen in dat Rhode in het restant van het seizoen beter voor de dag komt.   

Boekel Sport blijft winnen
Boekel Sport staat nog steeds bovenaan in 2E. Na een 2-0 overwinning tegen Union is de stemming opperbest op Sportpark De Donk. Trainer Michiel Jans reageerde kort maar krachtig.  ”Het was wederom een zwaar bevochten overwinning tegen een voetballend sterke tegenstander met veel individuele kwaliteit. Als team deden we het organisatorisch vrij redelijk.” Pim Wammes brak de ban in de 24e minuut na een assist van Edward Schouten. Yanick Groenendaal schoot de wedstrijd in het slot in de zestigste minuut. 

Veerkrachtig Prinses Irene velt Berghem Sport
Onder een lekker oktoberzonnetje speelde Berghem Sport in eigen huis tegen Prinses Irene. De thuisploeg schoot uit de startblokken door een doelpunt van Nick van de Camp na vijf minuten. Douwe Herckenrath zette Prinses Irene langszij tien minuten later. Berghem Sport liet zich niet van de wijs brengen en kwam in de dertigste minuten opnieuw op voorsprong via Cas Banken. De Nistelrodese trots toonde echter veerkracht en kwam via Guus Reijnders vlak voor rust op 2-2. Een spannende tweede helft volgde waarin Prinses Irene de wedstrijd besliste. Tim van de Brand was dé man de dag met een hattrick voor Prinses Irene. Zo won de ploeg van Joost Janssen voor de eerste keer dit seizoen en wel met 2-5 tegen Berghem Sport. Janssen: “Als team erg goed in de organisatie in zowel balbezit als balbezit tegenstander. We liepen in de eerste helft wel twee keer achter de feiten aan door onoplettendheid bij standaardsituaties. De jongens bleven er echter in geloven.” Ton Kosterman was als trainer van Berghem Sport ziek van de volgens hem verdiende nederlaag. “We speelden de eerste helft en zeker de eerste twintig minuten vrij aardig, er was niet aan de hand. Dan is het ongrijpbaar hoe we het in een kort tijdsbestek weggeven. Het ging bij ons als een nachtkaarsje uit, zij waren mentaal weerbaarder.”

DAW wint nipt tegen Olympia’18
DAW werd voorafgaand aan de wedstrijd door Olympia’18 trainer Wil Beier genoemd als titelkandidaat voor dit seizoen. Nu moest DAW afrekenen met Olympia’18. In een spannende wedstrijd ging het gelijk op. Eén doelpunt maakte het verschil. Mark Megens wist de winnende te scoren voor DAW in de 73e minuut uit een voorzet van Freek van Boekel. DAW-trainer Rob van der Ven vond het een gelijk opgaande wedstrijd. “In de tweede helft was er veel strijd en spanning, maar DAW kon er lastig door komen. Geen beste wedstrijd vanuit DAW zijde, maar een fijne overwinning uiteraard. Olympia heeft een goede ploeg en had een prima strijdplan vandaag.” Wil Beier vond een 0-0 een betere uitslag gezien de wedstrijdverhoudingen. 

Uitslagen 2E:
Schijndel/De Wit - Avanti’31 1-1
Eendracht’30 - Heeswijk 3-0
Rhode - Handel 0-3
Berghem Sport - Prinses Irene 2-5
DAW Schaijk - Olympia’18 1-0
Boekel Sport - Union 2-0

Stand 2E:
1. Boekel Sport 2-6
2. DAW Schaijk 2-6
3. Handel 2-4
4. Eendracht’30 2-3
5. Prinses Irene 2-3
6. Olympia’18 2-3
7. Berghem Sport 2-3
8. Heeswijk 2-3
9. Schijndel/De Wit 2-2
10. Avanti’31 2-1
11. SSS’18 1-0
12. Rhode 1-0
13. Union 2-0

DAW won met minimaal verschil, 1-0, van Olympia'18.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Avanti'31 en Schijnde/De Wit deelden de punten in een slordige maar spannende derby.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant