SC Bemmel - TOP.
SC Bemmel - TOP.

‘Met zoveel talent gaat Berghem Sport een stabiele eersteklasser worden’

Voetbal 1.693 keer gelezen

BEMMEL/BERGHEM | Kansen waren er zeker voor sv TOP, maar winnen zat er niet in voor de ploeg van trainer Bas Gösgens. Op bezoek bij medekoploper SC Bemmel kwamen de Ossenaren via Gijs Toonen al vroeg op voorsprong, maar na een kwartier tekende Sidar Özcelik voor de gelijkmaker. Ondanks diverse grote kansen voor de bezoekers bleef het scorebord op 1-1 staan.

Onderin verloor Berghem Sport voor de zesde keer op rij. Zonder de geblesseerde aanvoerder Jacky van Deutekom liep de jonge ploeg al voor rust tegen twee doelpunten van WSV aan. Trainer Stef Sijbers: “We hadden op meerdere momenten de mogelijkheid op een grote kans, maar in de laatste fase gaat het net niet goed. Een beetje het verhaal van dit seizoen. Uit de eerste de beste aanval scoorde WSV. Je ziet gelijk dat dat iets doet met het zelfvertrouwen van de jongens. Voor rust viel ook nog de 0-2.” In de rust besloot Sijbers om de tactiek aan te passen. “We zijn gaan aanvallen en die druk vooruit resulteerde in de 1-2. Er ontstond daardoor ook ruimte in onze defensie, waardoor de 1-3 en later de 1-4 viel. Maar qua energie en voetbal zag ik zoveel verschil en toen we op 2-4 kwamen, hadden we veel pech dat de scheidsrechter ons geen penalty gaf bij een discutabel moment. Dan had ik het nog maar eens moeten zien.”

Dat aanvallendere voetbal kunnen we de komende wedstrijden vaker gaan zien bij de Berghemnaren. “Daar gaan we eens goed over nadenken. We zijn realistisch en weten dat we het erg lastig krijgen dit seizoen, daar heb ik al eerder iets over gezegd. Daarom is het voor die jonge gasten vooral belangrijk om veel te leren.” Dat handhaven in de eerste klasse nu al een enorme uitdaging lijkt te zijn, betekent niet dat Sijbers negatief is over de club. “Er kloppen al jeugdspelers op de deur en als ik kijk naar de jeugdopleiding, dan ziet dat er echt veelbelovend uit. Met de toekomst van Berghem Sport zit het wel goed. Met zoveel talent weet ik zeker dat Berghem Sport de komende jaren uit kan groeien tot een stabiele eersteklasser.”

Eerste klasse D:
Berghem Sport - WSV 2-4
SC Bemmel - TOP 1-1
Columbia - Woezik 4-0
FC Winterswijk - SDO 5-0
Voorwaarts T - MASV 0-6
RKHVV - De Bataven 4-0

1. FC Winterswijk 7-18
2. SC Bemmel 7-16
3. De Bataven 6-15
4. MASV 6-12
5. TOP 7-11
6. RKHVV 6-10
7. WSV 6-8
8. Voorwaarts T 6-7
9. Leones 6-7
10. Woezik 7-7
11. SDO 7-6
12. Columbia 7-4
13. Berghem Sport 6-0

TOP - FC Winterswijk
MASV - Berghem Sport
De Bataven - Columbia
Woezik - SC Bemmel
WSV - RKHVV
Leones - Voorwaarts T

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant