Wedstrijd 6/7 Juli 2024 bij Mondioring-Oss

* Foto’s gemaakt door Laura Schott van de wedstrijd 24-06-2023 onder deze link.

* Foto’s gemaakt door Laura Schott van de wedstrijd 25-06-2023 onder deze link.

Klik hier voor actuele info.

Het is voor mij een genoegen als Secretaris van Hondensportvereniging  “Mondioring-oss”  uit Berghem gemeente Oss, U welkom te mogen heten op de website van onze FCI Mondioring hondensportvereniging. We zijn een club enthousiaste en zeker fanatieke africhters. Mondioring-Oss is aangesloten bij de NVBH de Nederlandse Vereniging Belgische Herders

FCI Mondioring Hondensport is:

* Waar gehoorzaamheid, behendigheid en verdediging samengaan.

* Waar honden zelfstandig opdrachten uitvoeren.

* Waar iedereen pakwerk kan doen.

* Waar internationalen wedstrijden gewoon zijn.

Wat het fci mondioring hondensport programma zo mooi maakt is dat elke wedstrijd er anders uit ziet en de oefeningen nooit hetzelfde zijn. Ook moet de hond bepaalde oefeningen uitvoeren op eigen initiatief zonder een commando te krijgen van zijn geleider, ik denk hierbij aan het voorwerp bewaken, geleider verdedigen en het beletten van vluchten van de pakwerker bij de oefening opzoeken en transporteren.

Dus nooit kan men zeggen mijn hond kent alles, geleider en hond komen toch nog voor verrassingen te staan op de wedstrijden.

FCI mondioring hondensport is voor eenieder die met zijn hond wil sporten in verschillende functionaliteiten zoals gehoorzaamheid, behendigheid en bescherming. Maar ook zonder hond is het extra leuk als pakwerker in deze sport. Hij of zij mag bij diversen oefeningen op geheel eigen manier de hond testen. Bij fci mondioring hondensport is het voor iedereen mogelijk om het bijt pak aan te doen.

De fci mondioring hondensport is een sport waarbij je heerlijk in de buitenlucht, samen met je hond en de overige clubleden aan het trainen bent voor het behalen van een van de categorieën tijdens een van de wedstrijden. Het africhten van de honden is teamwork. Het is immers onmogelijk een hond alleen af te richten. Daarbij speelt een ieder van de leden een belangrijke rol.

Wij trainen op dinsdag- en donderdagavond vanaf 18.30 uur en op zondagmorgen vanaf 09.30 uur. Is de interesse gewekt dan wil ik U bij deze van harte uitnodigen om een keer tijdens één van de trainingen een bezoek aan onze vereniging te brengen. Omdat wij regelmatig op andere plaatsen trainen of wedstrijden gaan bezoeken kun je beter even contact opnemen met onze pakwerker Roy Tel +31611883989 of Leon Tel.+31653163290 (Kijk op Actueel en Nieuws om op de hoogte te blijven.)

Met vriendelijke groeten,
Leon Manders.

Hieronder uitleg wat FCI Mondioring hondensport inhoud.

FCI Mondioring Hondensport.

De fci mondioring hondensport is in 1986 opgericht door samenkomst van gedelegeerde uit Nederland, België, Zwitserland en Frankrijk welke de hondensport disciplines IPO, Belgische ring, Franse ring en KNPV samenvoegde tot een internationaal hondensport programma. De mondioring hondensport was een feit.

FCI mondioring heeft, net zoals de meeste beschermende hondensporten, een reeks oefeningen die door het team van hond en geleider worden uitgevoerd in de categorieën gehoorzaamheid, behendigheid (sprongen) en bescherming. Maar ook moet de hond oefeningen zelfstandig uitvoeren.

Waarom:

De fci mondioring hondensport is een sport waarbij je heerlijk in de buitenlucht, samen met je hond en de overige clubleden aan het trainen bent voor het behalen van een van de categorieën tijdens een van de wedstrijden. Het africhten van de honden is teamwork. Het is immers onmogelijk een hond alleen af te richten. Daarbij speelt eenieder van de leden een belangrijke rol. Bij deze sport is het voor iedereen mogelijk om het bijt pak aan te doen.

Wat het fci mondioring hondensport programma zo mooi maakt is dat elke wedstrijd er anders uit ziet en de oefeningen nooit hetzelfde zijn. Ook moet de hond bepaalde oefeningen uitvoeren op eigen initiatief zonder een commando te krijgen van zijn geleider, ik denk hierbij aan het voorwerp bewaken, geleider verdedigen en het beletten van vluchten van de pakwerker bij de oefening opzoeken en transporteren.

Dus nooit kan men zeggen mijn hond kent alles, geleider en hond komen toch nog voor verrassingen te staan op de wedstrijden.

Voor wie:

FCI mondioring hondensport is voor eenieder die met zijn hond wil sporten in verschillende functionaliteiten zoals gehoorzaamheid, behendigheid en bescherming.

FCI Mondioring is voor alle fci ras honden mogelijk. Maar ook zonder hond is het extra leuk als pakwerker in deze sport. Hij of zij mag bij diversen oefeningen op geheel eigen manier de hond testen. Bij fci mondioring hondensport is het voor iedereen mogelijk om het bijt pak aan te doen. Pakwerkers kunnen examen doen en daarna ingezet worden tijdens wedstrijden internationaal.

Recreatief of wedstrijden:

Je kunt fci mondioring hondensport recreatief beoefenen maar je kunt ook meedoen aan wedstrijden.

Op de wedstrijden worden er punten gegeven en kan na genoeg punten te behalen in de 1e categorie, op volgende wedstrijd gestart worden in de 2e categorie, zo door tot de 3e en zwaarste categorie.

Doordat fci mondioring hondensport wereldwijd gelijk programma heeft tellen alle wedstrijden internationaal mee om te kwalificeren voor Wereldkampioenschap.        Op deze wereldkampioenschap wordt er in 3 categorieën gespeelt zo is het mogelijk om met je hond Nederland te vertegenwoordigen in categorie 1 en het jaar erop in categorie 2 en zo verder.

Wat heb je nodig om deel te nemen:

Een goede conditie als je het pakwerk wil leren. Bijt pak is vaak beschikbaar op de vereniging.

En als je met een hond wil deelnemen moet je een hondenlogboek aanvragen waarin alle behaalde resultaten vermeldt kunnen worden.

Waar kan ik deze sport beoefenen:

In Nederland zijn er fci mondioring hondensport verenigingen en wel andere hondensport clubs waar ook mondioring beoefend kan worden.

Voor info: www.mondioringoss.nl  www.mondioringnederland.nl of mail: info@delemahof.nl