Olympia'18 wint in de slotseconden via Thijmen Philips van VV Heeswijk.
Olympia'18 wint in de slotseconden via Thijmen Philips van VV Heeswijk. Foto: Bas Delhij

2E: zes ploegen binnen twee punten, Handel heeft titel niet meer in eigen hand

Voetbal 2.988 keer gelezen

BOXMEER | In de allerlaatste minuut wint Olympia’18 van VV Heeswijk. Zes ploegen in 2E zitten binnen twee punten van elkaar en gaan uitmaken wie er zich handhaaft en wie er nacompetitie zal spelen. Boekel en DAW lijken uit te maken wie er kampioen zal worden. Handel haakt voorlopig af na een 0-0 gelijkspel tegen Prinses Irene.

Door: Cis van Pinxteren

Boekel Sport leed vorige week een zeldzame nederlaag met 2-1 tegen Schijndel/De Wit. Trainer Jans vond het een matige wedstrijd van zijn ploeg. “We lieten het na om de 0-2 te scoren in de tweede helft. Het gaat erom hoe je als team omgaat met tegenslagen.” De koploper liet een reactie zien op eigen veld tegen Rhode. Boekel domineerde in de eerste helft. De 1-0 van Guus Goossens op aangeven van Yanick Groenendaal kon daarbij niet uitblijven in de 36e minuut. Rhode kreeg net na rust door een individuele fout ook de 2-0 om zijn oren. Linksback Pim Wammes scoorde namens Boekel. Rhode toonde karakter door een kwartier voor tijd de 2-1 te scoren via Ryan Kreeft uit een rebound. Van een slotoffensief was daarna geen sprake. Rhode trainer Theo van Lieshout luidt de noodklok. “Het is geen gelopen race. Ik hoop dat we wakker worden en eens kijken naar de ranglijst. We hebben kwaliteit maar met alleen kwaliteit red je het niet. We missen een aantal winnaars in de selectie.” Boekel trainer Michiel Jans sprak van een verdiende overwinning. “Ik heb vandaag een reactie gezien op de nederlaag van vorige week. De groep ging vol overgave voor elkaar en bracht de juiste intensiteit in de duels. We hadden alleen in de eerste helft meer moeten scoren.”

Geen doelpunten bij Prinses Irene - Handel
Prinses Irene kwam vorige week niet in actie. Nu ontving de voetbaltrots van Nistelrode de nummer twee: Handel. De beide ploegen bleven steken op een 0-0. Toch hebben allebei de trainers lichtpunten gezien. “De titel is niet meer in eigen hand. We zitten niet in een beste fase met een aantal blessures, vandaag speelden we wel beter dan vorige week. Met een goed gevoel moeten we richting de play-offs gaan”, zegt trainer Sander Janssen van Handel. Ties van Zon keert hoogstwaarschijnlijk volgende week terug van een blessure. Handel mistte drie grote kansen op een treffer. Prinses Irene trainer Ton Berens vond het een uitstekende teamprestatie van zijn elftal. “Ik geef een groot compliment aan hoe we gestreden hebben. We hebben ook mogelijkheden gehad om te scoren. Aan de bal lieten we ook zeker heel aardig veldspel zien.” Het gat tussen Handel en Boekel loopt op naar acht punten. Bovendien passeert DAW Handel als nieuwe nummer twee. Prinses Irene schiet vrij weinig op met het gelijkspel en blijft tiende.

DAW op doelpuntenjacht tegen SSS’18
DAW maakte korte metten met SSS’18 door met 0-5 te winnen. Na acht minuten opende Bart Spierings op aangeven van Noah van Deijne de score. Ongeveer 14 minuten later verdubbeld DAW de voorsprong via een aanval over links. Buitenspeler Roel Janssen geeft voor op Jacco van der Heijden. Tien minuten voor rust is Jacco van der Heijden de aangever en juist Roel Janssen de doelpuntenmaker. Negen minuten na rust komt DAW op 0-4. Noah van Deijne ziet dat Jacco van der Heijden vrij komt voor het doel. Met een volley tekent hij voor de vierde van DAW. De uitploeg jaagde op meer doelpunten. Aanvoerder Mark Megens stormde als stormram mee naar voren. Met een heuse karate kick werkte hij een voorzet van broer Corik Megens binnen. DAW profiteert van het gelijkspel van Handel en staat nu tweede. Het zicht op de titel is nog aanwezig met vijf punten achterstand op Boekel Sport. Daarnaast maakt de Schaijkse club zich op voor de halve finale van de districtsbeker aanstaande donderdag. SSS’18 trainer Ron Spruit was ondanks de 0-5 nederlaag te spreken over zijn ploeg. “We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld ondanks de 5-0. Fouten werden afgestraft door DAW. Het kwaliteitsniveau is te groot.”

Zevenpuntenwedstrijd tussen Olympia’18 en Heeswijk
Olympia’18 speelde de degradatiekraker thuis tegen de nummer elf VV Heeswijk. In een niet hoogstaande wedstrijd kwam Heeswijk op voorsprong. Stef Adank deed het voorbereidende werk en Mark Dobbelsteen rondde fraai af. “Na de 0-1 lukte er aanvallend niets meer bij ons. Verdedigend kwamen we niet in de problemen tot de tachtigste minuut”, waren de woorden van Heeswijk trainer Mark Strik. Olympia’18 ging alles-of-niets spelen en met voorzetten strooien. Met succes. Sem Janssen scoorde de 1-1. Juul Schellenberg was dichtbij de 2-1 maar trof de binnenkant van de paal. Twee schoten in de daaropvolgende minuten voor Olympia raakten ook de paal en onderkant lat. Keeper Rick Schouten hield de hoop levend voor Heeswijk. Hij kon de 2-1 alleen niet voorkomen in de laatste minuut. Thijmen Philips werd de matchwinner en hield zo de punten in Boxmeer. Trainer Wil Beijer was blij en vooral opgelucht met de zege. “We vochten tegen onszelf en speelden erg moeizaam. De wedstrijd zat op slot. Ik denk dat we uit de resterende wedstrijden minimaal zes punten moeten halen om ons veilig te spelen.” Zijn collega Mark Strik was realistisch. “We hebben voetballend niet het maximale uit de wedstrijd gehaald. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat van negen punten erg groot. De prioriteit is om weg te blijven van Eendracht en de nacompetitie te halen.”

Berghem nekt Schijndel/De Wit met twee vrije trappen
Berghem nam het in eigen huis op tegen Schijndel/De Wit. Beide ploegen wonnen vorige week en hadden dus een goed gevoel aan de aftrap. Berghem begon sterker. Via Nick van de Kamp viel de 1-0 binnen. Schijndel herpakte zich snel en kwam na een vloeiende aanval op 1-1 via Bart de Wit. De gelijkwaardige eerste helft kende het venijn in de staart. Een vrije trap van Joeri Theunisse van Berghem viel binnen bij de tweede paal in de veertigste minuut. Schijndel probeerde in de tweede helft de schade te herstellen. De aanval van Schijndel schoot echter met losse flodders. Berghem slaagde er aan de andere kant ook niet in om de score verder uit te breiden. Zo wint Berghem Sport en is het ook in de geelblauwe kant van Schijndel alle hens aan dek. “We waren niet bij machte om potten te breken. De ziekenboeg is nog steeds vol. Overleven is nog niet aan de orde, we spelen de volgende drie wedstrijden tegen ploegen die onderaan staan”, zegt trainer van Schijndel Patrick Methorst. Berghem Sport had vorige week hulp gekregen van een oude bekende. “De oud-spits Donny van Herpen trainde afgelopen dinsdag met de aanvallers op afwerken. Die houden we erin”, zei Kosterman met een knipoog. Buiten het Donny-effect om is Berghem Sport bezig aan een stabiele reeks. De afgelopen twee wedstrijden won het. Daardoor staat het voor het eerst sinds enige tijd weer boven de streep. Na de wedstrijd werd er door beide selecties nog gezellig gefeest tijdens de jaarlijkse Hollandse muziekmiddag in Berghem.

Eendracht’30 in crisis reist af naar Schijndel
Het is vijf voor twaalf in Mook. Ook uit tegen Avanti’31 werd er niet gewonnen. Avanti begon beter maar kon niet scoren. Eendracht deed dat wel na twintig minuten. Joep van Dam schoof de 0-1 binnen via de binnenkant van de paal. Milan van Let bracht Eendracht vlak voor rust zelfs op 0-2. Avanti’31 ging na rust meer de druk opvoeren. Teun Kuijpers was de reddende engel met twee doelpunten. De 2-2 viel in de 97e minuut. Voor Eendracht’30 is het gelijkspel zuur. Een overwinning had de aansluiting betekent met Heeswijk en de nacompetitie dichterbij gebracht. Avanti-trainer Stephan Hesemans zag een match van zijn team met twee gezichten. “De tweede helft was Avanti-waardig, de eerste zeker niet. De tweede helft hebben de rug gerecht en speelde we uiteindelijk in de allerlaatste minuut gelijk.”