Afbeelding
Foto: Ellen Beenhakker

Eerste bewoners van appartementencomplex 'De Bèrghse' nemen sleutel in ontvangst

Algemeen 2.912 keer gelezen

BERGHEM | Het Meester Gielenplein voor dorpshuis de Berchplaets is nagenoeg klaar. De grote winkelruimte waar volgens planning Albert Heijn komt, is opgeleverd maar daar is nog weinig beweging te zien. Wel zijn de eerste bewoners van de woningen boven de toekomstige supermarkt druk bezig met het inrichten van hun nieuwe appartement.

Bert Akkermans ontving op 3 november de sleutel van zijn koopwoning uit het project 'De Bèrghse'. Over dit project is nogal wat commotie geweest. In eerste instantie werd geadverteerd dat het hierbij ging om tien koop- en tien huurwoningen. Nadat de eerste kopers zich hadden gemeld, bleek dat slechts vijf koopwoningen beschikbaar waren. Er waren vijftien appartementen toegewezen aan woningcorporatie Mooiland voor de verhuur. Bert was één van de gegadigden voor een koopwoning. "Ik was heel geïnteresseerd in dit project en al snel bleek dat we met een groep van negen mensen uit Berghem waren. De eerste maanden waren ontzettend leuk. We kenden elkaar en waren enthousiast dat we op deze mooie plek, centraal in ons dorp, konden gaan wonen. Maar de euforie werd enorm getemperd toen bleek dat er slechts vijf koopappartementen beschikbaar waren. Vervolgens zijn we als groep gaan samenwerken en hebben een kort geding aangespannen tegen de projectontwikkelaar. De rechter bepaalde dat we een bodemprocedure moesten aanspannen. Dat was in april en intussen is er wel een en ander gebeurd. Vijf kopers kregen een woning aangeboden, waaronder ikzelf. Dan word je toch voor het blok gezet. Ik heb het geaccepteerd omdat dit het huis is waar ik wil wonen, maar het geeft wel een dubbel gevoel. We treden echter nog wel als groep op en onze zaak moet nog voor de rechter komen."

Uitzicht op ouderlijk huis
Vanuit zijn woonkamer kijkt Akkermans recht op het huis waar hij 72 jaar geleden is geboren. Daarnaast heeft hij een prachtig uitzicht op het plein, de Berchplaets en de Willibrordusstraat tot aan de kerk. Als bekend fotograaf van talloze Bergse evenementen kan hij de verlichte optocht voortaan vanaf zijn balkon fraai in beeld brengen. "Het is anders gelopen dan we hadden gedacht en dat gevoel blijft nog wel even sudderen, maar ik ben ook blij wanneer ik me hier even voor kerst heb gesetteld."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant