• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Twee keer 10 voor Rita van Dijk

Het is inmiddels al weer zes weken geleden dat Rita van Dijk een maagverkleining onderging. Dat was een spannende periode. Het gaat nu goed, na een wat mindere periode in het begin. "Ik mag niet klagen", vertelde ze. "Ik heb nu alles onder controle. Het is lastig om zes keer per dag iets te eten, maar het lukt me wel". Het is belangrijk om met regelmaat te eten en te drinken. "Het drinken valt nog tegen", voegde ze er toe. "Ik moet per dag 1,5 liter vocht binnenkrijgen, maar dat haal ik meestal niet". Zin in iets lekkers, snoepen en suikers, is nu voorbij. Wat Rita voor de operatie in een dag at, eet ze nu in vier dagen. Dat heeft meteen resultaat opgeleverd, de

grens van 10 kilo afvallen is bereikt! "Jaja, al 11 kilo!".

Ze gaat om de drie weken naar de praatgroep en heeft vaak contact met de diabetesverpleegkundige. Van haar krijgt ze tips of adviezen. "Ik moet alles in eigen handen nemen", vertelde ze. "Mijn bloedsuiker controleer ik iedere dag en als de waarde niet goed is, prik ik insuline bij". Dan voelt ze zich weer goed. 
Ze mag ook weer gaan sporten. Dat wordt zwemmen! "Dan gebruik ik alle spieren". De combinatie, sporten en gezond en minder eten, is al te merken. "Ik voel me veel fitter en heb energie voor 10!", lachte zij. Twee keer een tien voor Rita!

Rita wil zo doorgaan en wil geleidelijk aan richting de 15 kilo en misschien naar de 20 kilo gaan. Het gaat prima en dat is leuk om te horen. We proosten wel met jou met de carnaval. Jij een borrelgaasje en wij een pul!

Ben jij ook aan het sukkelen met je gewicht, eetgewoontes en wil je weten wat gezonde voeding voor jou kan betekenen? Misschien kan diëtiste Anna jou helpen of tips geven? 

Anna Hecheltjen, diëtiste in Berghem en Oss, 06-33091283

Info over de diëtistenpraktijk: www.dietist-anna.nl

anna artikel